Hoe winkel ik slim en goedkoop online

Het online shoppen is vandaag de dag niet meer weg te denken. Bijna iedereen kiest af en toe of zelfs heel vaak wel eens voor deze optie. Ons internetgebruik stijgt en wanneer we ons leven kunnen vergemakkelijken doen we dit maar al te graag. Je aankopen doen via het internet bespaart je heel wat tijd. Wanneer je normaal gaat winkelen moet je bewust kopen, ook deze regel geldt op het internet.

Vergelijken

Net zoals je in een gewone winkel doet moet je ook op het internet goed opletten en prijzen gaan vergelijken. In plaats van op zoek te gaan in diverse winkels en winkelrekken, moet je bij het online shoppen verschillende websites gaan raadplegen. Ben je op zoek naar elektro dan kan je dit bijvoorbeeld intikken bij google en je krijgt tal van webwinkels. Tegenwoordig heeft elke grote keten ook een website waar je dan ook alle producten online kan bestellen en bij je thuis kan laten leveren.

Valse webshops

Helaas is er met de opkomst van het internet een nieuwe wereld opgegaan voor oplichters en fraudeurs. Let hier dus heel goed mee op. Lees recensies alvorens je via een onbekende webshop iets besteld. Als een webshop er malafide praktijken op nahoudt vind je er vast wel wat over op internet wanneer je de naam opzoekt. Praat er ook eens over met je omgeving. Misschien heeft iemand wel negatieve of positieve ervaringen met een bepaalde website.

Slimme tips

Naast het vergelijken van producten en het opletten voor fraudeurs kan je best nog wel wat slimme tips gebruiken alvorens je gaat shoppen op het internet.

  • Ga voor webwinkels die kortingen aanbieden. Soms geldt een korting voor een bepaalde data, wacht dan met je aankopen dat die specifieke data.
  • Ga voor webwinkels waarbij de verzending gratis is. Anders kan je het ook gewoon in de winkel kopen.
  • Let op met particuliere verkopers.
  • Soms krijg je vanaf een bepaald bedrag een serieuze korting.
  • Lees altijd de kleine lettertjes onderaan je scherm.
  • Maak niet altijd je eerste keuze, maar vergelijk.
  • Neem de tijd om online je aankopen te doen. Impulsieve beslissingen zijn bij online winkelen niet altijd de juiste.
  • Vermijd aankopen met je visa kaart. Zo heb je niet echt een overzicht op wat je allemaal aankoopt en zal je al snel ’te veel’ gaan kopen. Je hoeft jezelf niet in de problemen te werken door het internet.
  • Wanneer je een product gaat aankopen, wacht dan altijd een nachtje totdat je de bestelling gaat plaatsen. Zeker als het op dure aankopen gaat. Zo heb je een nachtje de tijd om over je aankoop na te denken, en weet je zeker of je het echt wel nodig hebt.

Kortom, wees altijd voorzichtig op het internet en werk met beveiligde betalingsmethoden. Wanneer je voelt dat er iets niet klopt, annuleer dan je bestelling en doe aangifte.

Veel succes!

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Algemeen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.