Hoe word ik langzaam rijk?

Langzaam rijk worden, dat is wel de droom van iedereen, maar hoe doe je dat? En is het wel echt mogelijk? Wij geven je enkele inzichten omtrent het begrip ‘rijkdom’ en trachten je enkele tips te geven om je op weg te helpen. Multimiljonair worden zit er vast niet in, maar alle beetjes helpen, toch?

Wat is rijkdom?

Een eerste belangrijke vraag die we onszelf moeten stellen is, ‘wat is rijkdom?’. Rijk wordt gedefinieerd door de meeste mensen als ‘het hebben van gigantisch veel geld.’ Maar is dat echt rijk zijn? Rijk zijn betekent beschikken over voldoende levensmiddelen om een comfortabel leven te kunnen leiden. Dat lijkt mij de meest geschikte definitie. Een leuk huis, een auto, een leuke baan, toffe vrienden, hobby’s waarin je jezelf terugvindt, zelfvertrouwen, genoeg uitdagingen in het leven. Dat zijn voor mij de kenmerken om je rijk te voelen.

Heb je al eens gedacht aan het verkrijgen van een passief inkomen? Kijk dan eens hier:  Een Passief Inkomen Verdienen.

Rijk(er) worden

Natuurlijk denkt iedereen bij het woord ‘rijk’ aan geld. Dat zit nu helemaal zo ingebakken in onze samenleving. Maar hoe word je nu rijk, of rijk dat zijn we eigenlijk al als je kijkt naar de ontwikkelingslanden. Beter stellen we de vraag, hoe word je rijk(er)? Eerst en vooral om meer geld te verkrijgen, moet je je inkomsten vergroten, klinkt logisch toch. Dit kan je doen op verschillende manieren. Harder gaan werker, meer uren werken, dat is de meest logische manier om meer geld te verdienen. Daarnaast kan je ook gaan investereren. Laat je goed informeren en beleg zonder risico’s.

Geluk

Om echt heel rijk te worden moet je bevoorrecht zijn door bijvoorbeeld af te stammen van een rijke adellijke of koninklijke familie, of je hebt erg veel geluk nodig om als enige uit 100.000 mensen de lotto te winnen. Maar geef nu zelf toe, de kans dat dat werkelijk gaat gebeuren, is wel heel klein. Geluk maak je zelf, daar heb je heus geen geld voor nodig.

Besluit

Echt rijk zijn wij Westerse mensen al. We hebben een dak boven ons hoofd, hebben drie maaltijden per dag, hebben een auto, een baan, een familie die om ons geeft, vriendenkring om ons op te vangen bij moeilijke momenten. Dat is voor mij, en zou voor ieder mens pure rijkdom moeten zijn. Al heeft echt rijk zijn soms ook zijn voordelen, maar wat ben je met miljarden op je bankrekening als je niemand hebt om het mee te delen, of als je geen rust in je hoofd kan vinden. Dan is het maar beter om gewoon te zijn, en hard te werken voor je geld, en om er later dan ook van te genieten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.