Hoe word ik miljonair?

Miljonair worden, daar droomt toch iedereen van niet? Jammer genoeg is dit voor weinig mensen echt weggelegd. Maar kan iedereen nu miljonair worden, en welke pistes moet je daarvoor bewandelen? Wij geven je enkele tips, en wie weet ben jij wel de volgende miljonair in ons kleine landje.

Hard werken

Geloof  het of niet, heel wat miljonairs zijn met amper iets begonnen. Ze hebben hun fortuin vergaard door erg hard te werken, en vooral door er altijd in te blijven geloven. Uiteraard heb je ook mensen aan je zijde nodig die jou kansen bieden, en jouw steunen in alles wat je onderneemt. Misschien denk je nu wel ‘hé ik werk ook dagelijks de ziel uit mijn lijf, maar ik ben nog steeds geen miljonair’. Jammer genoeg gaat het niet altijd zo. Hard werken staat niet altijd garant aan veel geld verdienen. Soms loopt het leven zoals het moet leven, en heb je er zelf weinig invloed op. Toch is het belangrijk om je te blijven vastklampen aan de leuze ‘hard werken loont!’ want dat is wat telt op het einde van het verhaal.

Geluk

 Naast hard werken om een fortuin te vergaren, en dat ook te behouden, heb je ook een grote dosis geluk nodig. Je moet geluk hebben om nét op het juiste moment op de juiste plaats te zijn. Denk maar aan het moment waarop je je eerste loon binnenhaalt, het moment wanneer je iemand ontmoet die jou de perfecte job aanbied. Je kan ook het geluk hebben in het juiste gezin geboren te zijn, de juiste vader te hebben die jouw zijn bedrijf schenkt, enzovoort.  

Tips

Naast hard werken en een portie geluk kunnen we je nog een aantal tips meegeven die je misschien op weg kunnen helpen om miljonair te worden. Misschien word je hiermee wel geen multimiljonair, maar een paar duizenden euro’s op je bankrekening kunnen verdienen, daar zegt niemand toch neen tegen hé.

Financieel onafhankelijk worden

 Maak voor jezelf de beslissing om financieel afhankelijk te worden. Zorg voor je eigen inkomen, en beheer je eigen uitgaven. Alleen door er zelf mee bezig te zijn, zal je op lange termijn er voordeel uithalen. Wees positief en hou jezelf voor dat je miljonair gaat worden, of toch op zijn minst een poging gaat wagen tot.

Begrijp geld

Tracht te zorgen dat je veel inzicht hebt rond het werken met geld. Dit is iets wat mensen niet leren op school, en je dus leert door te doen. Toch kan je heel wat besparen door verstandig om te gaan met geld. Om meer inzicht te krijgen in de economische wereld raden we aan om economische websites te bezoeken, en eventueel enkele boeken waarin de waarde van geld wordt uitgelegd.

Doelen stellen

Zoals het werkt met alles wat we in ons leven willen bereiken, stel jezelf een aantal doelen voorop. Geef jezelf de tijd om deze te bereiken, en denk ook even na hoe je naar dit einddoel toe wil werken. Zorg ook voor realistische en bereikbare doelen. Een realistisch doel is bijvoorbeeld om maandelijks 10% van je loon extra te sparen bovenop het bedrag dat je al spaarde. Of hou jezelf voor om niet élke maand een stuk kleding te kopen. Je zal ervan versteld staan hoeveel doelen je kan bereiken door enkele kleine opofferingen.

Uitgaven verminderen en investeren

Maak een lijst van je inkomsten en uitgaven. Neem vooral die uitgaven eens onder de loep. Welke zaken van die lijst kan je doen minderen of zelfs doen schrappen. Denk maar eens aan elke dag een broodje op het werk, elke week een tijdschrift, stoppen met roken, enzovoort. Dit zijn allemaal zaken waar je op kan besparen. Dit geld kan je dan investeren in iets beter (op termijn). Bijvoorbeeld beleggingen of een rendabele spaarrekening. Ga gerust eens langs bij je verzekeringsmakelaar of bankkantoor voor meer informatie hierover.

Wees altijd verstandig bij elke aankoop of investering die je doet, en laat je bijstaan door de juiste mensen. Veel succes bij jouw eerste stappen naar het worden van miljonair!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.