Hoe word ik minder serieus

Misschien krijg je de laatste tijd meer en meer opmerkingen van mensen uit je omgeving dat je zo ‘serieus’ geworden bent. Je haat dat woord intussen grondig want voor jou staat serieus gelijk aan saai en nietszeggend. Zin om er verandering in te brengen? Wel, misschien hebben wij wel raad voor jou!

Doe eens gek!

Misschien is de allerbelangrijkste tip om minder serieus te worden wel eens lekker gek doen. Ga eens uit de bol, doe dingen die je in je wilde tienerjaren ook deed. Oké, zo gek hoeft het misschien ook weer niet, maar je vindt vast wel iets leuks.

Laat het los

Waarom gedraag je je zoals je je gedraagt? Ben je altijd zo serieus over dingen geweest, of heb je het de laatste tijd zo druk met van alles en nog wat dat je jezelf voorbij loopt? Sta bij deze vragen eens even stil. Misschien schuilt daar het antwoord wel in. Wordt de druk van het leven je te veel, dan moet je eens durven loslaten. Durf eens te genieten, eens lekker onbezonnen te doen. Er is nog genoeg tijd over om je druk te maken om de alledaagse zaken, en om met de beslommeringen van het leven om te gaan.

Tot rust komen

Meditatie kan je helpen om die serieuze blik te doen verdwijnen, om volledig tot rust te komen, enkel jij en je lichaam. Een gezonde geest in een gezond lichaam zegt het oude spreekwoord. Yoga, sauna, massage of meditatielessen zijn geschikt om je hoofd leeg te maken en even niet aan de moeilijkheden in het leven te denken. Niet aan de zorg om de kinderen, de werkdruk op je kantoor, of de ruzies met je partner. Door even stoom af te blazen, krijg je misschien nieuwe energie om die zaken die je uit evenwicht brengen te gaan herstellen.

Tot slot

Zie het woord ‘serieus’ niet als louter iets negatiefs omdat je het misschien gelijkstelt aan saai en oudheid. Het heeft zeker ook een heel positieve kant. Serieus wil zeggen dat je het leven en alles wat je onderneemt met een zin voor verantwoordelijkheid doet. Je neemt geen onberekende risico’s en je bent in staat om probleemsituaties op te lossen. Je bent een voorbeeld van hoe het wel moet in het leven, en mensen voelen zich veilig bij jou. Dat is zeker ook een pluspunt wat jou maakt tot wie je vandaag de dag bent. Dus je hoeft je niet te schamen voor je serieuze kant, die hoort bij jou. Maar vergeet niet dat je van tijd tot tijd gerust alle remmen eens los mag laten, gek doen, en genieten van het leven want het is al zo snel voorbij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.