Hoe zorg ik ervoor dat mijn partner het huis opruimt wanneer hij of zij een sloddervos is

Je kent dat wel, je komt thuis na een lange werkdag en overal slingeren spullen rond van je partner. Sommige mensen vinden het erg makkelijk om dit te zeggen aan hun partner, zeker wanneer ze elkaar al lang kennen. Dan zijn er weer anderen die zich er niks van aantrekken en alles keer op keer gewoon zelf opruimen. Maar geef toe, na een tijdje gaat dit toch ook wel vervelen hé. Hoe los je dit probleem nu definitief op? Wel, wij weten raad!

Praat erover!

Alles begint bij een goed gesprek. Hoe lastig je zoiets ook vindt, durf je stoute schoenen aan te trekken. Misschien weet je partner niet eens dat jij je er zo aan stoort. Bovendien is het goed om orde op zaken te stellen wanneer jullie misschien in de toekomst aan de uitbreiding van jullie gezin gaan denken.

Een lekker glas wijn, en dan kan je langs je neus weg zeggen dat je toch liever hebt dat hij of zij voortaan haar spullen opruimt. Goede afspraken, maken goede vrienden!

Doe het samen

Je kan natuurlijk afspreken om twee keer in de week bijvoorbeeld een opruimkwartiertje te houden. Dan ga je als een wervelwind door het huis en raap je alles op wat daar niet hoort te liggen. Leg het dan ook meteen op de juiste plaats.

Na inspanning komt ontspanning

Wanneer je ziet dat je partner echt moeite doet om het huis netjes te houden, kan je hem of haar daar best eens voor verrassen. Een lekker etentje, een extra cadeautje en daar is iedereen toch blij mee. Tegelijk motiveert het de ander om die extra inspanningen te blijven leren. Al moet hij of zij het voornamelijk voor jou ook doen uiteraard. En geef nu toe, een schoon en opgeruimd huis, daar heeft iedereen toch wat aan.

Besluit

Zit je ook met een sloddervos in huis, stel het niet langer uit en praat erover. Leg gewoon uit dat je houdt van orde en netheid, en dat je erg zou waarderen mocht hij of zij je daar een handje mee helpen. Wees niet bang om zo’n gesprek aan te gaan. Jullie hebben al voor hetere vuren gestaan, toch? Na het samen opruimen, kunnen jullie weer genieten van jullie opgeruimde huis en natuurlijk van elkaar! Heel veel succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.