Hoe zorg ik ervoor dat mijn trouwfeest memorabel wordt?

Je trouwt maar één keer, of dat is de bedoeling toch. Dus je wil van die éne dag de mooiste van je leven maken. Alles begint bij een goede voorbereiding. Probeer niet alles alleen te doen, maar vraag hulp aan je partner, familieleden en vrienden om van deze dag een onvergetelijke dag te maken. Een aantal tips kunnen je alvast op weg helpen om van je trouwfeest een memorabele dag te maken.

Voorbereiden

Begin op tijd met de voorbereidingen voor je trouwfeest, zo is er al geen stress om in tijdsnood te raken, want stress kan je echt wel missen op jouw speciale dag. Bedenk en bespreek eerst en vooral met je partner wat voor trouwfeest je zelf wil. Neem een aantal mensen onder de arm die van aanpakken weten. Vooral als je het groots wil aanpakken. Je hoeft het ook niet alleen te doen.

Kleding

Zorg dat je je trouwkleed/kostuum tijdig besteld. Wanneer je dat hebt, hoef je je daar al geen zorgen meer over maken. Begin ook tijdig te zoeken naar een goed kapsel, juwelen en de bijpassende make-up natuurlijk. Zo kan je ook uiterlijk schitteren op jouw dag. Het is belangrijk dat je je goed voelt dus voel je je toch ongemakkelijk over iets aan je haar of kleding, zoek dan naar een oplossing. Het is jouw dag dus jij kiest wat je draagt en hoe je eruit ziet.

Maak keuzes

Je kan eeuwig met je partner over bepaalde zaken blijven discuteren zoals bijvoorbeeld het eten of de kleur van de bloemen, maar op een bepaald moment moet je echt keuzes gaan maken. Ga voor een keuze die voor beide partijen aanvaardbaar is, en maak je niet druk om die kleine zaken.

Planning

Maak een gedetailleerde planning. Stippel alles maanden vooruit. Zaken die je zeker in je planning moet vermelden zijn:

  • Uitnodigingen maken + naar de drukker + adressenlijst opmaken + versturen + lijst bijhouden van diegene die bevestigd hebben dat ze komen.
  • Zaal reserveren.
  • Eten bestellen bij kok, traiteur of iemand zoeken die het zelf komt klaarmaken.
  • Zaalpersoneel zoeken (dit kan je meestal bij de zaal vragen).
  • Drank bestellen indien je dit niet bij de zal kan doen.
  • Bestel je bruidstaart/dessertenbuffet.
  • Tafelschikking opmaken.
  • Na het feest en na het bijkomen van je prachtige dag, vergeet alle mensen die je geholpen hebben niet te bedanken. Dit waarderen mensen enorm. Stuur ook bedankkaartjes/foto’s naar diegenen die aanwezig waren op je feest of je een cadeau/geld hebben gegeven.

Geniet!

En dan natuurlijk het allerbelangrijkste om van je trouwfeest een fantastische avond te maken is natuurlijk: genieten! Geniet van het feest, de mensen om je heen die je graag ziet en jouw kersverse echtgeno(o)t(e). Sommige onverwachte zaken heb je misschien niet in de hand, maar het allerbelangrijkste is dat jullie vandaag jullie liefde voor elkaar vieren, daar kan niemand tussenkomen.

Geniet van jullie prachtige dag en heel veel geluk samen!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.