Hoge Notering Google Tips

Een Hoge notering in Google helpt om meer bezoekers naar je artikel te trekken. In dit artikel staan een aantal algemene tips beschreven die je helpen om hoger in Google te komen.

Interessant genoeg wordt er op internet vaak niet zo heel veel moeite besteed om een hoge notering in Google te krijgen. Dit is bijzonder want meer bezoekers betekent namelijk vaak dat er hogere opbrengsten zijn. Hoe hoger in de zoekmachine van Google hoe hoger dus de opbrengsten. Natuurlijk zijn er veel auteurs die gewoon graag schrijven en de inkomsten maar een bijzaak vinden; een prachtige instelling natuurlijk. Maar ik kon het toch niet laten om een aantal tips te geven over hoe je wat hoger in Google kunt komen. Zie maar wat je ermee doet, maar hopelijk bewijs ik je er een dienst mee.

Bezoekersaantallen in Google

Voordat ik een aantal tips geef, wil ik eerst even kort beschrijven wat voor een invloed je positie in Google heeft op je bezoekers aantallen. Volgens een Amerikaans onderzoek klikken bezoekers op de volgende manier op de eerste 7 resultaten van Google:

 • 1 = 42%
 • 2 = 12%
 • 3 = 8%
 • 4 = 6%
 • 5 = 5%
 • 6 = 4%
 • 7 = 3%

Wanneer je lager staat in Google krijg je nog wel bezoekers, maar dus een stuk minder dan wat er potentieel mogelijk is. In de volgende paragraaf staan een aantal tip om hoger in Google te komen. Veel van deze tips kun je ook toepassen op artikelen die je reeds geschreven hebt.

Tips voor een Hoge Google Notering

 • Keywords

Richt je artikel op enkele keywords (zoektermen). Laat deze termen in de titel terug komen, in de subtitels en in de tekst zelf. Vaak wordt gezegd dat 4% van je artikel uit deze keywords moet bestaan, maar persoonlijk vind ik dat nogal veel. Je tekst moet natuurlijk wel leesbaar blijven. Als je zin hebt kun je via de Google Keyword Tool achterhalen hoevaak er maandelijks op een bepaald keyword gezocht wordt.

Sommige websites, of misschien wel je eigen website, bieden de mogelijkheid om keywords, of zoekwoorden in te voeren. Vroeger werden zoekwoorden door Google gebruikt om te bepalen waar een bepaald artikel over ging. Echter, na regelmatig misbruik, heeft Google er vanaf gezien om dit nog langer te gebruiken. De optie bestaat nog steeds, maar of je er wat mee opschiet is een tweede.

 • Doorklikken

Kies een onderwerp dat ervoor zorgt dat mensen doorklikken. Een goed idee is om te schrijven over een probleem, om vervolgens een oplossing te bieden.  Deze tip helpt niet echt om hoger in Google te komen, maar zorgt ervoor dat er vaker wordt doorgeklikt. Natuurlijk moet je wel binnen de grenzen van redelijkheid blijven.

 • Backlinks

Het verkrijgen van kwalitatief goede backlinks helpt om je artikel hoger in Google te krijgen. Vaak gaan mensen die artikelen schrijven op zoek naar websites die hun artikel willen promoten. Zelf vind ik dit nogal tijdrovend en schrijf ik liever artikelen. Mijn opvatting is dat kwalitatief goede artikelen vanzelf backlinks aantrekken. Ook Google zelf legt hier steeds meer de focus op. Vroeger kon je nog erg hoog in de noteringen komen door veel backlinks te verkrijgen (ook al waren ze van slechte kwaliteit). Wanneer je echt goede artikelen schrijft krijgen ze natuurlijk vanzelf wel aandacht en kun je je de moeite besparen om backlinks te gaan zoeken. Het is wel een goed idee om nieuwe artikelen even op Blogger, Twitter of Facebook aan te kondigen. Hierdoor wordt het artikel sneller opgepakt in de zoekmachine en vergaar je misschien wel een paar relevante backlinks.

 • Content

De content van je artikel wordt steeds belangrijker. Zeker nu de nieuwe ‘Panda’ updates van Google doorgevoerd worden. Het is belangrijk dat je artikel origineel is en geen dubbele content bevat; geen stukken tekst overnemen van andere websites dus! Een ander regel die ik persoonlijk aanhoudt, vooral wanneer ik schrijf om inkomsten te verdienen, is dat het onderwerp niet tijdsgebonden is. Onderwerpen over bijvoorbeeld liefde of gezondheid kunnen bijvoorbeeld over dertig jaar nog steeds actueel zijn en dus nog steeds inkomsten opleveren (ten minste, dat zou mooi zijn). Wanneer je tien jaar geleden een artikel schreef over de Nintendo 64 of de Spice Girls wordt dit waarschijnlijk niet of nauwelijks meer gelezen. Probeer dus artikelen te schrijven die duurzaam zijn.

Hopelijk helpen deze tips je om wat hoger in de zoekresultaten van Google te komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.