Leuke cadeau suggesties voor jongens en mannen

Over de hele wereld zijn enkele cadeaus die jongens, maar ook mannen altijd leuk vinden om te krijgen. Misschien is het een manier om hun ‘mannelijkheid’ uit te drukken, misschien ook niet. In het verleden heb ik wel eens een lijstje bedacht met cadeaus die ik aan mijn toekomstige zoons kan geven, maar wat ik zelf ook nog leuk zou vinden om te krijgen. Hieronder staat een kort overzicht van dat tijdloze speelgoed of gadgets die mannen en jongens leuk vinden om te krijgen.

Wat dacht je van deze “Don’t Worry, I’m a pro” ontwerpen? Veel verschillende onderwerpen verkrijgbaar gedrukt op verschillende producten. Te bestellen in de Stokkies webshop.

Lego (en technisch lego)

Welke jongen is er nu niet mee groot geworden. Je eigen droomwereld creëren door steentjes op elkaar te stapelen. Ik herinner me nog avonden dat de twee dozen met lego uit onze rommelkast werden gehaald en we uren bezig waren bij het haardvuur om hele imperiums op te richten. Op een latere leeftijd vond ik technisch lego veel leuker worden. Dit was veel moeilijker maar ik kon ten minste zeggen: kijk, ik …man, ik dat gemaakt! Met erachteraan een denkbeeldige oerbrul om mijn uiterst pietluttige prestatie een gepaste plek te geven in mijn leven.

Vishengel en vis spullen

Wanneer je vader een fanatieke visser is, is niets zo leuk als het krijgen van een hengel. Uiteraard in combinatie met veel glimmende dobbertjes, loodjes, kunstaas en andere dingen die in de knoop kunnen raken. Onder het toeziend oog van je vader is het natuurlijk een hele ervaring wanneer je hengel water maakt, of het vistuig op een of andere duistere manier in een boom terecht komt. Wat is er nou mooier dan met je zoontje ’s ochtends vroeg op te staan en snel je eigen ontbijt klaar te maken. Om vervolgens al voor zonsopgang aan het water te zitten. Langzaam warm wordend van de opgaande zon.

Metaaldetector

Nog nooit ben ik een man of jongen tegen gekomen die niet geïnteresseerd is in schatten zoeken. Of het nu goud is, of een duppie die van de waslijn is gevallen. Het zoeken met een metaaldetector is een avontuur. Het gaat over doorzettingsvermogen en uiteindelijk, wanneer je iets hebt gevonden, ontzettend trots te zijn om aan het vrouwelijke specimen te tonen.

Aquarium

Vissen, waterplanten en water zijn fascinerend. Sommigen kunnen urenlang gebiologeerd naar de visjes kijken die heen en weer zwemmen. Wanneer betreffende man of jongen weinig discipline heeft kun je misschien de onderhoudstaken op je moeten nemen.

Pijl en boog / windbuks

Wapens en het mannelijk geslacht zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, net als vrouwen en schoenen. Wapens betekenen macht en dat voelt goed. Wanneer op een goede manier onderwezen door andere mannen, valt er veel te leren over het gebruik van deze wapens. Macht is namelijk onlosmakelijk verbonden met verantwoordelijkheid. In de redelijk veilige omgeving van de achtertuin kan verantwoordelijkheid geleerd worden.

Zakmes

Nog een wapen, maar eentje die eigenlijk elke man zou moeten bezitten. Aan een kind geef je natuurlijk geen groot hakmes, maar een klein mesje. Wat is nou leuker dan in het bos pijlen maken van takken voor een kind. Toen ik klein was kreeg ik van mijn grootvader een zakmes. Dit zakmes had hij bij elkaar gespaard door het drinken van een bepaald biermerk. In combinatie met een zakmes kun je ook een setje materialen aanschaffen om het zakmes scherp te houden.

Verder kun je denken aan:

  • Survival handboek;
  • Een oude brommer om op te knappen;
  • Een goed kompas;
  • Een mountainbike.

Wat je absoluut niet moet geven

Aan jongens moet je absoluut niet iets geven wat clichématig geassocieerd wordt met vrouwen. Dingen zoals: kleding, parfum, schoenen, dekbedovertrek worden niet bepaald op prijs gesteld. Sokken zijn het ergste wat je als jongen kunt krijgen, dit kan ik uit eigen ervaring beamen (zelfgebreide sokken van mijn oma). Niets is zo oersaai als het krijgen van sokken.