Lichaamstaal en vrouwen versieren

Lichaamstaal is ontzettend belangrijk. Vrouwen kunnen heel snel aan je lichaamstaal oppikken hoe je je voelt. Mannen zijn hier echter nauwelijks bewust van.

Wanneer je vaak naar de grond kijkt vinden vrouwen je lichaamstaal onzeker. Wanneer je vaak opzij kijkt denken vrouwen dat je ongeïnteresseerd in hun bent (over het algemeen dan).

Zelf denk ik dat dit soort signalen vaak subtiel zijn en alleen onbewust worden opgemerkt. Er zijn zelfs verhalen dat de pupilgrote een indicatie is voor het niveau van aantrekkingskracht dat de ander voor jou heeft. Hoe groter de pupillen, hoe aantrekkelijker je wordt gevonden. Dit werkt natuurlijk iets minder wanneer je boven een waxinelichtje elkaar aanstaart.

Nu kun je natuurlijk besluiten om de lichaamstaal te gaan leren die nodig is om zelfvertrouwen uit te stralen, maar dat is verkeerd om! Je lichaamstaal is namelijk een uiting over hoe je je zelf voelt. Om constructief te veranderen is het dus aan te bevelen om aan je innerlijk te werken.

Hieronder noem ik een aantal algemene aspecten van lichaamstaal die je tóch onder de knie moet krijgen.

Probeer naast deze aspecten niet teveel tijd te besteden aan lichaamstaal, maar werk aan je innerlijk.

In de pick-up wereld wordt vaak tijd besteed aan de zogenaamde Indicators of Interest, of IOI’s. Wannneer vrouwen hun haar goed doen, of hun schouders naar jou toe wijzen, zijn ze in jou geïnteresseerd volgens deze theorie. Maar het is de grootste onzin om hier op te gaan letten.

Ten eerste moet je er altijd van uit gaan dat de betreffende vrouw in jou geïnteresseerd is. Ten tweede ben je niet geheel betrokken bij het gesprek dat je voert. Wanneer je je druk maakt over wat haar lichaamstaal zegt over jouw kansen bij haar, ben je niet gefocust op het gesprek dat je hebt, en dat kan juist de reden zijn dat het niks wordt tussen jullie twee.

Tip 1: Wees ontspannen

Probeer je lichaam altijd ontspannen te houden. Vooral je nek en schouders moet je leren ontspannen. Neem een aantal keer per dag de tijd om te controleren of je nog ontspannen bent. Wanneer je lichaam gespannen is, kom je over als zenuwachtig en stressvol. In tegenstelling tot een ontspannen lichaam, waarmee je er rustig en ‘in control’ uitziet.

Het ontspannen van je lichaam helpt trouwens ook om je minder zenuwachtig en meer zelfverzekerd te voelen. Je lichaam en geest staan namelijk sterk met elkaar in verbinding (oehhh spooky!). Probeer maar eens te glimlachen en tegelijkertijd boos op iemand te zijn.

Tip 2: Loop rechtop

Probeer te allen tijde rechtop te lopen (*polygoon modus uit).

Het ziet er onaantrekkelijk uit voor vrouwen wanneer je gebogen loopt. Ga met je rug tegen een muur staan en probeer zo recht mogelijk te staan. Dit betekent dat je niet alleen je rug recht hebt, maar ook je hoofd. Loop vervolgens naar een spiegel en kijk hoe belachelijk je er nu uitziet.

Waarschijnlijk een combinatie tussen een stijve hark en de heer Balkenende die net van skateboard is geknikkert.

Vergeet de eerste tip niet, blijf ontspannen. Dit betekent dus dat je je schouders niet strak naar achteren moet drukken, maar eerder iets naar beneden. Wanneer je schouders er op het breedst uit zien, zit je meestal wel goed.

Tip 3: Observeer

Een van de beste oefeningen is om mensen te observeren en te ontdekken wat hun lichaamstaal zegt. Ga gewoon eens op een terras zitten, of ergens anders waar je mensen kunt observeren en kijk wat er gebeurt. Dit werkt het beste wanneer je niet kunt horen wat er gezegd wordt. Kun je nu aanwijzen wie de alfa is in de groep, wie geïnteresseerd is en wie niet, wie zenuwachtig is en wie zelfvertrouwen heeft?

Wanneer je dit regelmatig doet krijg je een subtiel bewustzijn voor lichaamstaal die tussen mensen worden uitgewisseld.

Je zult zien dat je mensen heel snel in een bepaalde categorie plaatst gebaseerd op hun uitstraling; zijn het vrolijke personen of chagrijnig bijvoorbeeld? Misschien krijg je hierdoor ook een beter begrip voor het belang van lichaamstaal en het effect dat lichaamstaal heeft op vrouwen.

Wanneer je ziet dat iemand wordt afgewezen, let dan eens op zijn lichaamstaal. Straalt hij weinig zelfvertrouwen uit? Grote kans dat hij daar juist op afgewezen wordt, wat hij ook gezegd mag hebben tegen de vrouw.

Tip 4: Kijk niet naar beneden

Naar beneden kijken is een teken van onderdanig gedrag, als we een paar onderzoekers mogen geloven ten minste. Wanneer je wegkijkt van iemand kijk dus niet omlaag, maar opzij of omhoog. Uiteraard zijn er uitzonderingen op de regel.

Tip 5: Oogcontact

Wanneer je oogcontact zoekt met iemand en de ander kijk terug, kijk dan niet meteen weg. Wanneer je meteen wegkijkt straalt dit weinig zelfvertrouwen uit.

Houd in plaats daarvan oogcontact en zwaai of glimlach een keer voordat je wegkijkt. Nog beter is het natuurlijk om gelijk op die persoon af te stappen. Probeer in ieder geval niet al te serieus te kijken en blijf haar vooral niet aanstaren.

Ook al heb je geen slechte intenties, staren kan een heel verkeerd beeld geven bij een vrouw.

Wanneer je eenmaal een gesprek hebt is het belangrijk om je niet op het oogcontact te focussen, dit komt namelijk als erg onnatuurlijk over. Je kunt je beter gewoon voor 100% concentreren op wat diegene te zeggen heeft. Wanneer je niet luistert naar wat het stemmetje in je achterhoofd heeft te zeggen over van alles en nog wat en hoe meer je focust op het gesprek, hoe natuurlijker je overkomt.

Tip 6: Bewustzijn

Je hebt mensen die altijd onderweg lijken te zijn naar iets. Met een tas onder de arm, half snelwandelend en met de blik op de horizon. Ga naar een willekeurige supermarkt en je ziet mensen zich door de supermarkt haasten zonder op of om te kijken naar de mensen die ze ontmoeten. Ik krijg vaak de indruk dat ze te druk bezig zijn met het verleden of de toekomst en in ontkenning verkeren over waar ze nu zijn in hun leven. Alsof ze altijd proberen te reiken naar iets wat net buiten hun bereik ligt.

Nu zie ik (nu ik dit aan het schrijven ben)  mensen over straat lopen, met het hoofd gebogen en niet opkijkend naar de mensen die ze passeren.

Alsof ze in een mentale gevangenis zitten die ze zelf hebben gebouwd. Wat een kansen liggen er voor deze mensen, wanneer ze werkelijk eens hun ogen openden! Overal kunnen ze mensen ontmoeten en nieuwe ervaringen op doen. Maar ze slepen zich liever van het ene doel in hun leven naar het andere en laten zich meeslepen door de maalstroom van effecten die dit heeft op hun leven. Ze vergeten dat het leven om de reis draait en niet om de bestemming (*hippie modus uit).

Onlangs heb ik Kung Fu Panda gezien , supergave film (!),  met een prachtige quote erin van master Oogway:

“Quit, don’t quit? Noodles, don’t noodles? You are too concerned about what was and what will be. There is a saying: yesterday is history, tomorrow is a mystery, but today is a gift. That is why it is called the present.”

Ga terug naar: Introductie vrouwen versieren