Met hoeveel geld moet je minimaal beleggen om winst te maken

Wil je leren hoe ik een passief inkomen probeer te verdienen? En hoe deze website, info-wiki.org, daar mee geholpen heeft? Kijk dan eens op deze pagina:  Een Passief Inkomen Verdienen.

Je wil je gaan verdiepen in de wondere wereld van het beleggen. Hoe pak je dat nu het beste aan? En is er een soort van minimumbedrag dat je moet investeren om er iets van winst uit te halen? In dit artikel trachten we een antwoord te vormen op deze vragen zodat jullie de juiste beslissing kunnen nemen.

Geld vrijmaken

Eerst en vooral is het te goed om te bedenken hoeveel geld je kan investeren zodanig dat je nog een comfortabel leven kan leiden. Hou ook rekening met eventueel onverwachte uitgaven zoals bij een ongeval, langdurige ziekte, wegvallen van een loon,… . Het bedrag dat je uiteindelijk zal gaan investeren, zal ook afhankelijk zijn van waarin je investeert, en welke risico’s je eventueel neemt.

Risico’s

Hou altijd rekening met risico’s. Elk bedrijf kan ten onder gaan of in slechte papieren komen te zitten, ook al doen ze het op een bepaald moment erg goed. Daarom is het belangrijk om niet heel je vermogen in 1 product/bedrijf te gaan investeren. Risico’s kan je beperken door je op voorhand goed te laten informeren door iemand die kennis van zaken heeft, of voor het toekomstige beleid van het bedrijf te raadplegen zoals bijvoorbeeld doeleinden en jaarplannen. Ook kan je het reilen en zeilen van het financieel luik van het bedrijf trachten te weten te komen. Stort je niet zomaar ergens in, een verwittigd man is er twee waard.

5 tot 30% winst per jaar

5 tot 30% winst jaarlijks binnen halen, dat lijkt bijna te mooi om waar te zijn! En eigenlijk is het dat ook. Wanneer men je voorhoudt zoveel winst te halen, zijn er ook grote risico’s aan verbonden. Het is aan jezelf om te bepalen of je dat risico ervoor over hebt.

Weinig risico

Wanneer je zonder risico wil investeren, zal je winsten tussen de 2 en 5% per jaar ontvangen. Op zich lijkt dat misschien niet erg veel, maar je hoeft er in ieder geval ’s nachts niet van wakker te liggen als de beurs in elkaar stort. Dit gaat ook over kleine investeringen in grote of middelgrote bedrijven.

Het ideale bedrag

In dit artikel gingen we eigenlijk op zoek naar het antwoord op de vraag hoeveel je nu minimum moet beleggen om toch winst te maken. Het antwoord daarop is niet vast te leggen in een getal omdat het afhankelijk is van diverse externe factoren. Hoe groter hoe bedrag, hoe meer u uiteraard aan winsten zal opstrijken. Ook als het bedrijf het erg goed doet, zal u meer winsten ontvangen. Vandaag minimaal 1000 euro dat u jaarlijks spendeert zal u een winst ontvangen. Natuurlijk is 2% van 1000 euro niet veel, hoe meer u investeert, hoe meer winst uiteraard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.