Minikrediet en minilening aanbieders Nederland vergeleken

Hieronder staan alle minikrediet en minilening aanbieders van Nederland opgesomd. Wil je bijvoorbeeld weten hoeveel je maximaal kunt lenen, bij welk bedrijf je het beste met spoed geld kunt lenen en welke looptijden er zijn dan kun je dat in dit overzicht terugvinden.

=====

UPDATE 9-5-2014: LET OP,  2 jaar na het schrijven van dit artikel komt naar voren dat veel van ondergenoemde bedrijven failliet zijn gegaan of zichzelf opgeheven hebben! Reden hiervoor is dat de Autoriteit Financiële Markten heeft aangegeven op te treden tegen de werkwijze van veel van deze bedrijven, voornamelijk vanwege de woekerrentes. Zolang je netjes afbetaald is er vaak weinig aan de hand, maar de wettelijk gestelde rente van 15% wordt soms ruimschoots overschreden (met een uitschieter van maar liefst 500%). Lees ook eens dit artikel over flitskredieten of bekijk onderstaand filmpje van het programma Kassa:

Wees dus zeer voorzichtig met het afsluiten van een minilening!

=====

Hieronder staat eerst een tabel met de belangrijkste eigenschappen van de verschillende minileningen, daarna volgt een uitgebreidere beschrijving per minilening.

In dit artikel is een poging gedaan om de verschillende minileningen op een goede manier te beschrijven. Maar het is mogelijk dat onderstaande informatie niet compleet is of niet accuraat. Het is de verantwoordelijkheid van de lezer om een weloverwogen keuze te maken en zich goed in te laten lichten voordat hij of zij besluit een minilening af te sluiten.

Onderstaande gegevens zijn mogelijk niet geheel actueel en geven geen compleet inzicht in de werkwijze van de bedrijven. Het is uw eigen verantwoordelijkheid om de voorwaarden van onderstaande bedrijven goed door te lezen. Deze website kan niet aansprakelijk of verantwoordelijk worden gesteld voor eventuele consequenties die uit dit artikel voortvloeien.

Snel keuze overzicht:

 

 • Minilening afsluiten met spoed: www.saldodipje.nl
 • Minilening afsluiten met lange aflossingstermijn: www.ferratum.nl of www.saldodipje.nl
 • Grootste bedrag minilening 1e keer lenen: www.minilening.nl of www.cashbob.nl
 • Grootste maximale bedrag opneembaar: www.betaaldag.nl

Overzicht minileningen

Minilening afsluiten bij Ferratum

 • Website: www.ferratum.nl (Ferratum is sinds 11-12-2012 niet meer actief!)
 • Looptijd (dagen): 15 – 45
 • Max. bedrag: 800 euro
 • 1e Lening max.: 200 euro
 • Geld op rekening: 1 Werkdag
 • Bijzonderheden: Bij een tweede lening binnen 10 minuten geld op je rekening.

Ferratum stelt verschillende mini-leningen ter beschikking. Voor een eerste lening kun je kiezen voor een bedrag tussen de 100 en 500 euro, met een looptijd van tussen de 15 en 45 dagen. Voor een tweede lening, wanneer je dus al eerder een minilening hebt afgesloten, kun je kiezen voor een bedrag tussen de 600 en 800 euro met een looptijd van 45 dagen.

Sinds de nieuwe Wet op het Financieel Toezicht van kracht is biedt Ferratum uitsluitend kosteloze leningen aan. Dit betekent dat Ferratum geen kosten rekent over de lening zelf. Wanneer je dus 100 euro leent hoef je ook maar 100 euro terug te betalen.

Wel is het nu verplicht om een garantie op te geven, dit geldt overigens voor de meeste aanbieders van minileningen in dit artikel. Dit kan bij Ferratum op twee manieren. De eerste is door een persoonlijke garantiestelling, dit betekent dat iemand anders voor jou garant wil staan. De tweede mogelijkheid is het afsluiten van een garantie bij Global Guarantee, wat ook gelijk de snelste manier is.

Hier moet je vervolgens een garantieprijs voor betalen aan Global Guarantee (deze prijs wordt weergegeven tijdens het aanvraagproces). Het krediet kan worden aangevraagd door middel van SMS of het aanvraagformulier op de website.

Wanneer je in aanmerking wilt komen voor de minilening moet je een salarisstrook overhandigen die niet ouder is dan twee maanden, of de salarisstrook van de eventuele persoonlijke garantiesteller.

Wanneer je te laat bent met aflossen rekent Ferratum de toepasselijke wettelijke rente (artikel 6:119 volgens het Burgerlijk Wetboek). Dit staat voor de vertraginsvergoeding die Ferratum mag rekenen, jaarlijks wordt deze vastgesteld (kijk op wettelijkerente.nl).
Daarnaast is Ferratum bevoegd aanmaningskosten te rekenen. 7 Euro voor de eerste aanmaning en 17 euro voor elke volgende. Verder komen bijvoorbeeld de kosten van het inschakelen van een incassobureau voor rekening van de kredietnemer.

Het afsluiten van een garantiestelling bij Global Guarantee is afhankelijk van het geleende bedrag en de aflossingstermijn. Een garantie voor het bedrag van 100 euro over 15 dagen is 23 euro (prijzen 2012). Een garantie voor het bedrag van 800 euro voor 45 dagen bedraagt 256 euro. De prijzen staan weergegeven op Global Guarantee.

Let er op dat wanneer je een garantstelling hebt van Global Guarantee dit niet betekent dat je het geld niet hoeft terug te betalen! Het betalen van deze extra prijs betekent alleen dat Ferratum bereidt is je bijvoorbeeld 100 euro te lenen.

De vertragingsvergoeding, aanmaningskosten en eventuele kosten voor een incassobureau zijn nog steeds van toepassing.
Artikel 8.5 van de Kredietvoorwaarden luidt namelijk als volgt:

Indien Kredietnemer het Minikrediet niet tijdig terugbetaald, kan de garantieverstrekker, danwel Global Guarantee OÜ naast de Kredietnemer voor het terugbetalen van het Minikrediet worden aangesproken, alsmede voor eventuele bijkomende kosten. Diegene die betaalt, kan vervolgens regres nemen op de Kredietnemer.

Dit betekent dus dat diegene die garant voor u staat: een persoon of Global Guarantee de eventueel gemaakte kosten op u kan verhalen.

Bij Ferratum kun je, wanneer alles goed gaat, binnen 10 minuten geld op je rekening hebben. Het siert Ferratum dat ze ook waarschuwen voor de gevaren van het afsluiten van een minilening. Wanneer je begroting het niet toelaat is het waarschijnlijk niet verstandig om een minilening af te sluiten volgens Ferratum. De terugbetalingsgegevens staan alleen vermeld op de factuur die u ontvangt, deze moet u dus niet kwijt raken. Wanneer dit per ongeluk wel gebeurt kunt u de betalingsgegevens opvragen via:

klantenservice@ferratum.nl.

Toekomstige inkomsten afsluiten bij Betaaldag

 • Website: www.betaaldag.nl (nog wel online maar let op bijkomende kosten!)
 • Looptijd (dagen): 5 – 31
 • Max. bedrag: 1000 euro
 • 1e Lening max.: 400 euro
 • Geld op rekening: 1 werkdag
 • Bijzonderheden: 24 uur per dag bereikbaar

Betaaldag.nl is 24 uur per dag bereikbaar. Betaaldag.nl is geen kredietverstrekker, betaaldag koopt in plaats daarvan een deel van je volgende loonstrook en stelt dit gelijk aan je ter beschikking. Bij dit bedrijf gaat dat over bedragen tussen de 50 en 1000 euro, met een looptijd van  tussen de 5 en 31 dagen.

Bij betaaldag is het mogelijk om een persoonlijke garantstelling te bewerkstelligen of een garantstelling van Global Credit and Debt Management Services Lt. af te sluiten.

Voor een persoonlijke garantselling zijn de volgende gegevens nodig. U stuurt zelf het volgende op:

 • Kopie van uw salarisstrook
 • Kopie van uw identiteitsbewijs

De Garantsteller stuurt :

 • Een kopie van zijn/haar Nederlandse identiteitsbewijs
 • Een kopie van zijn/haar bankafschrift en acceptatie van de voorwaarden van de garantie. Ingeval van huwelijk of geregistreerd partnerschap dient de echtgenoot/ echtgenote de garantstelling mede te ondertekenen.

Vervolgens wordt de aanvraag verwerkt.

Wanneer u een garantstelling via Global Credit and Debt Management Services Ltd. afsluit moet u akkoord gaan met de kosten en voorwaarden die hierbij komen kijken.
De kosten en voorwaarden zijn niet duidelijk op de website te vinden. Er zijn wel twee voorbeelden te vinden. Bij een bedrag van 250 euro over 25 dagen bedragen de kosten 62,50 euro.

Wanneer je niet op tijd terug betaald komt de wettelijke rente voor jou in rekening. Tevens worden er incassokosten gerekend van minimaal 37 euro.

Na afsluiting van de overeenkomst kan het geld binnen 20 minuten op uw rekening staan.

Minilening afsluiten bij Saldodipje

 • Website: www.saldodipje.nl (nog wel online maar let op bijkomende kosten!)
 • Looptijd (dagen): 15 – 45
 • Max. bedrag: 800 euro
 • 1e Lening max.: 50 tot 100 euro
 • Geld op rekening: 1 werkdag
 • Bijzonderheden: Stort ook geld op zaterdag

Bij saldodipje kun je een bedrag lenen tussen de 100 en 800 euro. Hier worden geen servicekosten of abonnementskosten over gerekend. Dit bedrag moet je terugbetalen binnen 15 tot 45 dagen. Dit betekent dus, wanneer je op tijd terug stort, je alleen het geleende bedrag hoeft terug te betalen.

Na inschrijving krijg je de volgende dag een klantenpas en een pincode opgestuurd waarmee je snel geld naar je rekening kunt overmaken mocht het nodig zijn. Saldodipje stort het door jou gekozen bedrag doordeweeks tussen 9.00 en 20.00 op je rekening en op zaterdag tussen 11.00 en 17.00. Het is afhankelijk per bank hoe snel het geld op je rekening staat.

Wanneer je eenmaal een account hebt staat het geld binnen 10 minuten op je rekening.
Bij de eerste keer lenen kun je een bedrag van 50 tot 100 euro lenen. Na elke volgende lening wordt dit hoger.
Voor het afsluiten van een lening is een garantiestelling nodig. Dit kan via een andere persoon of Global Guarantee, dit is in principe hetzelfde systeem als beschreven bij Ferratum. Saldodipje is namelijk een initiatief van Ferratum welke de Europese marktleider is voor het verstrekken van minikredieten of flitstleningen.

Minilening afsluiten bij Voorschotje

 • Website: www.voorschotje.nl (voorschotje.nl verstrekt geen leningen meer!)
 • Looptijd (dagen): 21 dagen
 • Max. bedrag: 600 euro
 • 1e Lening max.: 150 euro
 • Geld op rekening: Binnen 5 werkdagen
 • Bijzonderheden: Opbouw van 1, daarna 2, 3 en 4 leningen van 150 euro tegelijkertijd

Over het geleende bedrag hoeft geen rente betaald te worden.Maximaal 4 leningen van 150 euro tegelijkertijd. Aanvragen van de leningen kan via het sturen van een SMS of via de website.

De eerste keer kun je maximaal 150 euro lenen, de volgende keer maximaal 300, daarna 450 en tot slot 600 euro. Dit kan alleen wanneer je de vorige leningen reeds hebt afgelost. Alle leningen hebben een looptijd van 21 dagen.

Voor het aanvragen van een minilening heb je het volgende nodig:

 • Identiteitsbewijs;
 • Recent inkomensbewijs;
 • Recent bankafschrift.

Binnen 5 werkdagen staat het geleende bedrag op je eigen bankrekening.

Minilening afsluiten bij CashBob

 • Website: www.cashbob.nl (Cashbob verstrekt geen minileningen meer!)
 • Looptijd (dagen): 7
 • Max. bedrag: 750 euro
 • 1e Lening max.: 750 euro
 • Geld op rekening: Normaal 1 werkdag
 • Bijzonderheden: Geen bijzonderheden

Voor het afsluiten van een lening bij CashBob heb je de volgende gegevens nodig:

 • Kopie bankafschrift
 • Printscreen internetbankieren
 • Kopie recente loonstrook
 • Kopie geldig legitimatiebewijs

Voor het afsluiten van de lening heb je voldoende inkomen nodig. Geen mogelijkheden voor studenten, uitzendkrachten, zelfstandigen en inkomens beneden EUR 1100,- (soortgelijke regels gelden overigens ook voor veel van de andere aanbieders van minileningen).

De minilening moet worden afgelost binnen 7 dagen. Wanneer u de lening niet binnen 7 dagen heeft terugbetaald, wordt uw dossier overgedragen aan Credit Consulting. De kosten die Credit Consulting in rekening brengt kunt u vinden op www.creditconsulting.nl waarvan de betalingstermijn 14 dagen is! Het kan één werkdag duren voordat het geld daadwerkelijk op uw rekening staat. Voor het afsluiten van een minilening worden servicekosten gerekend. Bijvoorbeeld:

Lening ( € 500 ) + servicekosten ( € 0,27) = € 500,27

Wanneer niet op tijd terug betaald dan worden er kosten in rekening gebracht conform de tarieven van Credit Consulting. Voor een geleend bedrag van tussen de 250 en 350 euro worden 53.55 euro aan incassokosten in rekening gebracht. Ze zijn zo aardig om de folder Verstandig Lenen op hun pagina toe te voegen van de Autoriteit Financiële Markten.

Minilening afsluiten bij Minilening.nl

 • Website: www.minilening.nl (minilening.nl verstrekt leningen meer!)
 • Looptijd (dagen): 21
 • Max. bedrag: 750 euro
 • 1e Lening max.: 750 euro
 • Geld op rekening: Normaal 1 werkdag
 • Bijzonderheden: Rekent advieskosten

Bij minilening.nl kun je 100 tot 750 euro lenen welke je binnen 21 dagen moet terugbetalen. Debetrente op jaarbasis voor minilening.nl is 7,9%. Wanneer je bijvoorbeeld 300 euro leent betekent dit dat je na 21 dagen 301,36 euro moet terugbetalen.

Voorwaarde voor een lening is dat je voldoende inkomsten hebt. Er bestaan geen mogelijkheden voor onder andere studenten, weekloners via een uitzendbureau, zelfstandigen en inkomens onder de 1200,00.

De volgende gegevens moeten worden aangeleverd:

– Electronisch afschrift internetbankieren laatste 45 dagen;
– Kopie loonstrook van de laatste maand;
– Kopie geldig legitimatiebewijs.

Minilening.nl heeft veel verschillende minileningen ter beschikking. Minilening rekent advieskosten over een lening. Als voorbeeld geven ze en leenbedrag van 100 euro. Hier komt een overlijdensrisicoverzekering bij op van 2 euro 50 en advieskosten van 19 euro. In de praktijk betekent dit dat je netto 78 euro 50 op je rekening krijgt gestort en uiteindelijk 100 euro 45 moet terug betalen.

Wannneer te laat met betalen dan wordt de vordering uit handen gegeven aan een incassobureau of deurwaarder.

5 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.