Ondanks BKR toch een lening afsluiten

Het kan gebeuren dat je graag geld wilt lenen zonder BKR toetsing. Hier kunnen verschillende redenen voor zijn. Maar wanneer je niet zeker weet of je een lening wel op tijd kunt aflossen moet je gewoon overwegen om eerst je andere leningen af te lossen. Maar soms heb je ook gewoon even wat extra geld nodig voor bijvoorbeeld een wasmachine of stofzuiger. In dit artikel staan daarom wat tips over hoe je toch een lening kan afsluiten. Sommige zijn redelijk vanzelfsprekend, andere iets minder, hopelijk heb je er wat aan. Hier komen ze:

Geld lenen van vrienden of familie

Geld lenen van vrienden of familie gaat vaak vrij makkelijk. Vooral als het bedrag redelijk laag is. Het gevaar is natuurlijk wel dat, wanneer je niet op tijd terug kunt betalen, dit jullie vriendschap niet ten goede komt. Kijk hier dus een beetje voor uit!

Geld lenen met behulp van een minilening

Soms kun je een minilening afsluiten bij verschillende online bedrijven. Deze bedrijven zijn er in gespecialiseerd om kleine bedragen uit te lenen. Veel van deze bedrijven rekenen nauwelijks rente. Er is echter wel een addertje onder het gras: los je niet op tijd af dan lopen de kosten al snel op!

‘Geld lenen’ door middel van eerst kopen dan betalen

Wanneer je bijvoorbeeld een laptop koopt op afbetaling kun je deze vervolgens doorverkopen. Hierdoor heb je direct geld maar zit je nog steeds met een aflossing. Het gevaarlijke hier aan (en ja, er is weer iets gevaarlijks) is dat je te veel dingen koopt en makkelijk het zicht op je aflossingen verliest waardoor je in de problemen komt.

Welke lessen heb ik geleerd over geld lenen

In principe probeer ik te voorkomen om leningen af te sluiten. In het Engels bestaat er het gezegde: “What you own, ends up owning you“, met andere woorden je schulden, of je bezittingen in het algemeen, beperken je bewegingsvrijheid. Dit klinkt lekker wazig :) .

Maar wanneer je minder lasten hebt, heb je meer tijd om te doen wat je leuk vindt. Probeer daarom dus altijd te voorkomen om een lening af te sluiten wanneer je getoetst wordt door het BKR.

Hoe je uit een negatieve leen-cirkel komt

Het idee is vrij simpel, werk hard om je schulden af te lossen. Wanneer je al hard werkt is het misschien een idee om zelf iets op te zetten. Zelf heb ik deze website opgezet waar ik artikelen op schrijf. Door middel van advertentie inkomsten verdien ik iets bij. De oplossing hoeft dus niet zo moeilijk te zijn.

Het echte probleem zit hem in het verkrijgen van consistentie, passie en volhardendheid om je dromen en wensen te realiseren. Pas wanneer je durft te hopen en stapje voor stapje naar je doel toe werkt kun je bereiken wat je wilt. Een moeilijk onderwerp om uit te leggen. Gelukkig weet ik een paar mensen die dit veel beter kunnen. Kijk maar eens naar onderstaand filmpje ;)

– Peace Out –

P.s. Kijk ook eens op: Krediet lenen zonder BKR toetsing

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.