Online geld uitdaging 100 artikelen in 30 dagen

Deze maand ga ik de uitdaging aan om 100 artikelen in 30 dagen te schrijven. Dit betekend dus 3.3 artikelen per dag. Mijn uiteindelijke doel is om meer online geld te verdienen, maar de uitdaging zelf volbrengen is voor mij ook waardevol. De online inkomsten van mijn sites ligt al enkele maanden rond de 100 euro. Op zich prima, maar ik wil graag vooruitgang zien.

Online geld verdienen efficiëntie

De afgelopen maanden ben ik wel met mijn website bezig geweest, maar alleen inefficiënt. Ik keek bijvoorbeeld vaker in mijn statistieken van Adsense, PayPro en Bol.com dan dat ik effectief bezig was. ’s Morgensvroeg opstaan en even mijn statistieken controleren. ’s Avonds voor het slapen gaan nog even kijken hoeveel euro er vandaag was binnen gekomen. Daarnaast probeerde ik de nieuwste SEO technieken te begrijpen om zo hoog mogelijk ik Google te komen. Leuk bedacht, maar wanneer je geen werk verzet komt er natuurlijk nooit geld binnen.

Benadering online geld verdienen

Gisteren hoorde ik een interessante vergelijking over twee vrouwen die willen afvallen. De eerste vrouw (A) besluit om elk boek te lezen die er bestaat over afvallen. Ze leest een jaar lang en aan het eind weet ze precies wat ze moet doen om af te vallen. Vrouw B pakt het anders aan. Ze neemt een fitness abonnement en gaat twee keer per week fitnessen. Aan het eind van het jaar is vrouw B, waarschijnlijk, een aantal kilo afgevallen en heeft ze waarschijnlijk een betere conditie dan een langharige franse bulldog met astmatische neigingen. Voor beide benaderingen valt wat te zeggen, maar vrouw B bereikt direct resultaten die haar blijven motiveren en ze leert gaandeweg wat een goede aanpak is. Wanneer vrouw A na een jaar besluit de fitness zaal in te gaan zal ze de neiging onderdrukken om weer boeken te gaan lezen en begint ze bij nul.

De echte uitdaging is produceren van content

Dit is een analogie die ook geldt voor online geld verdienen. Ideaal gezien besteed je maximaal een maand om de kneepjes van het vak te leren om vervolgens aan de lopende band informatie te produceren. Een gemakkelijke valkuil is om steeds nieuwe dingen te willen leren over SEO. Je krijgt door het leren van de nieuwste SEO technieken het gevoel dat je in staat bent om veel geld te verdienen, terwijl je in werkelijkheid weinig effectief bezig bent.

Dus mijn tip van de dag: laat alle nieuwe SEO technieken links liggen en kijk eens per maand naar je inkomsten statistieken, focus je vervolgens op het produceren van content..

De uitdaging

Dit is natuurlijk een redelijk loze opmerking, maar met mijn online geld uitdaging wil ik deze opmerking kracht bij zetten. Om mijn uitdaging voor te bereiden heb ik in 5 dagen tijd 100 titels voor artikelen bedacht, die ik komende maand (januari 2012) ga uitwerken. Hieronder houd ik updates bij over hoeveel artikelen ik heb geschreven, wat mijn bezoekersaantallen zijn en (aan het eind van de maand) hoeveel inkomsten ik heb gerealiseerd d.m.v. Adsense. Ook de komende maanden houd ik de inkomsten bij, aangezien deze site redelijk nieuw is en in verban met de indexatie tijd van Google. Vooralsnog heb ik niet actief naar backlinks gezocht.

—-

Om te beginnen heb ik momenteel 65 artikelen geschreven in een jaar tijd (tsja het is niet erg veel) op een redelijk bekende website en 54% van de inkomsten worden aan mij uitgekeerd. Hiermee:

  •  Verdien ik gemiddeld 40 euro per maand
  •  Heb ik 5.700 advertentieverzoeken per maand.

Zelf ben ik geen uitzonderlijke schrijver of erg goed met SEO, als ik dit kan is het misschien ook een leuke uitdaging voor jou!

De eerste week is inmiddels voorbij. De eerste 28 (!) artikelen die ik geschreven heb, heb ik zojuist gepubliceerd. En ja, allemaal tegelijkertijd. Dit scheelt namelijk op de lange termijn ontzettend veel. Het was een kwestie van twee en een half uur knippen en plakken, maar dan heb ik ook alles netjes staan. Morgen eens kijken of ik al wat bezoekers heb binnen geharkt.

In de eerste maand heb ik mijn uitdaging helaas niet gehaald. In totaal heb ik 47 artikelen geschreven. Waarvan op één dag meer dan 10 stuks. Het probleem waar ik echter mee kwam te zitten is dat ik kwalitatief geen fantastische artikelen schreef.

Ik geloof nu dat nuttige en kwalitatief hoogwaardige artikelen alleen een lang leven bestemd zijn in de zoekmachine resultaten. Ik ga dus verder op een andere toer. Ik heb inmiddels wel mijn eerste euro’s verdient. Waarvan gisteren mijn hoogtepunt. 2,30 euro op  één dag!! Whoehoe…

Weet je, langzamerhand kom ik steeds verder. Als ik deze uitdaging niet was aangegaan, was ik nu nog steeds lullige artikelen aan het schrijven van een paar honderd woorden per stuk.

Ik ben nu ook bezig met het schrijven van series artikelen. Nu bijvoorbeeld eentje van 15 stuks over vrouwen versieren. Ik ben benieuwd hoe dat gaat lopen.

Inmiddels ben ik ook begonnen met het schrijven van mijn eerste e-book (een keer raden waar dit over gaat, hint: iets met vrouwen). Uiteraard blijf ik ook gewoon schrijven aan deze website. Hoe ouder dit domein wordt, en hoe meer kwalitatief hoogwaardiger artikelen, hoe hoger de pagerank. En dit betekend natuurlijk meer inkomsten aan deze kant … Ik heb er zin in!

Ik hou jullie op de hoogte.

Lees dit artikel ook eens door over de ultieme vaardigheid voor succes op internet. Als je inspiratie wilt opdoen, móet je deze gewoon bekijken!