Online geld verdienen en enkele belangrijke lessen

Online geld verdienen klinkt altijd zo mooi. Het kan echter ook daadwerkelijk zo mooi zijn. Wereldwijd zijn er verschillende mensen multi-miljonairs geworden door een bepaald idee online te brengen. Mensen die meer dan 10.000 dollar per dag binnen halen via een simpele website.

De uitdaging van online geld verdienen

Een aantal jaar geleden was dit nog redelijk makkelijk. Je kon de zoekmachine van Google makkelijk aftroeven om hoog in de zoekresultaten te komen en veel advertentie inkomsten binnen te slepen.

Tegenwoordig is het lastiger om echt veel geld online te verdienen, maar het is nog steeds mogelijk. ‘Het internet’ groeit nog steeds.

Het is reuze interessant om verhalen te lezen van mensen die meer dan 100 euro per dag binnenslepen aan online inkomsten. Vanuit een huis-tuin-en-keuken-mentaliteit hebben ze, vaak in hun vrije tijd, een passief vermogen opgebouwd. Wie wil dat nou niet :)?

Wat ik de belangrijkste les vindt is dat je daadwerkelijk actief moet zijn om je geld bij elkaar te verdienen. Zoals ik zelf heb ondervonden is het makkelijk om weg te dwalen in je statistieken of in het lezen van de nieuwste informatie over online geld verdienen. Het lezen van artikelen zoals deze hoorden daar ook bij. Maar zoals je kunt lezen, ben ik ze nu aan het schrijven.

Kort gezegd moet je tijd investeren in je online ondernemingen voordat je daadwerkelijk iets kunt bereiken. Wanneer je naar je scherm zit te staren, of 100 keer per dag je Facebook en e-mail checkt ben je niet effectief bezig. Het moeilijkste is vaak om te beginnen met het schrijven van een tekst of het starten van een website. Een handige tip is om gewoon met iets te beginnen, hoe klein het ook is. Wanneer je maar begint groei je vanzelf in een workflow en voor je het weet heb je weer een artikel gepubliceerd op je website.

Voor de beginners is het verstandig je even te oriënteren op wat Search Engine Optimalization inhoudt. Maar wanneer dat achter de rug is, moet je gewoon consistent inhoud creëren. Wat mij vaak heeft geholpen is het stellen van een uitdaging, zoals: schrijf 100 artikelen in 30 dagen.

Focus op content om online geld te verdienen

Probeer je te focussen op je website en niet op je inkomsten. Vroeger keek ik minsten 10 per dag naar mijn statistieken. Wanneer je hier op gefocust bent wordt je werktempo hier op een of andere manier ook door bepaald. Leuker is het om je te richten op de hoeveelheid werk dat je verzet. Kijk maximaal een keer per maand in je statistieken (ook een van mijn uitdagingen).

Wanneer je de basis van SEO snapt, focus je hier dan niet meer op in je verdere online carrière. SEO bestaat uiteindelijk vaak uit fine-tuning om dat ene procentje meer inkomsten te pakken. Beter kun je veel inhoud creëren. Bij je mijlpaal van 200 artikelen bijvoorbeeld kun je eens kijken of fine-tuning de moeite waard is in relatie tot je advertentie inkomsten.

Als starter op de online markt kun je beginnen met het schrijven van artikelen op speciale websites zoals Leerwiki of Xead. Bij deze websites krijg je een deel van de advertentieopbrengsten op jouw artikel. Je kunt ook werken aan niche-websites, blogs of forums; elk met zijn voor- en nadelen. Als eigenaar van deze site focus ik me vooral op het schrijven van artikelen over allerlei onderwerpen. Dat gaat op zich prima, 100 euro per maand haal ik wel binnen.

Wanneer je daadwerkelijk een passief online inkomen wilt opbouwen is het belangrijkste dat je daadwerkelijk iets doet op een consistente manier. Probeer zoveel mogelijk afleiding te voorkomen en stel voor jezelf een uitdaging op. Als laatste tip: wanneer je een uitdaging opstelt probeer dan zoveel mogelijk barrières direct te overwinnen. Wanneer je artikels schrijft kun je bijvoorbeeld alvast allee titels bedenken die je wilt gebruiken. Dit maakt je werk veel vloeiender en makkelijker.