Praktische suggesties voor een financieel zelfvoorzienend leven

Veel mensen dromen van een financieel zelfvoorzienend leven. Je hebt eindelijk de mogelijkheid om je dromen na te streven, je hebt alle vrijheid van de wereld. Je gaat met de motor de wereld rond, koopt het huis waarvan je gedroomd hebt of de auto. Of je geniet gewoon van de kleine dingen in het leven. Alleen voordat je deze dromen werkelijkheid maakt, moet je eerst de droom hebben en de ambitie om financieel zelfvoorzienend te worden. Vanuit het niets moet je iets opstarten om dit te worden. De laatste jaren is het een behoorlijk aantal mensen gelukt om financieel zelfvoorzienend te worden via het internet. En aangezien het internet, alleen al in Nederland een miljarden business is, moet er voor jou ook wat inzitten als je dat wilt.

Stappenplan zelfvoorzienend leven

Het voordeel van geld verdienen over het internet is dat je zelf je werktijden bepaalt. Je hebt de vrijheid om ’s avonds op internet te werken, of juist ’s ochtends. Bovendien kun je op dit medium redelijk makkelijk beginnen. Je kunt bijvoorbeeld producten van anderen promoten, bijvoorbeeld via PayPro. Of artikelen schrijven op websites zoals Leerwiki.nl. Zelf ben ik met deze website begonnen om mijn inkomsten online te gaan verdienen. Ik ben onder andere de uitdaging met mezelf aangegaan om 100 artikelen in 30 dagen te schrijven om mijn online inkomsten op te krikken.

Veel mensen nemen deze eerste stap om online inkomsten te verdienen door het volgen van een cursus zoals deze. Onderzoek heeft echter uitgewezen dat rond de 70% na een jaar nog steeds niets heeft gedaan om daadwerkelijk inkomsten binnen te halen. Misschien was de actie er wel, maar de wilskracht bleef achter. Of waren de resultaten zo belabberd dat men maar helemaal gestopt is met de online business. In al deze gevallen kan dit terug geleid worden tot het feit dat er geen absolute motivatie bij deze mensen was.

Het is behoorlijk makkelijk om te zeggen dat je iets wil veranderen, maar als het er op aan komt blijkt het vaak moeilijk te zijn. Je zou kunnen zeggen dat de grootste uitdaging is om je zelf ervan te overtuigen dat je daadwerkelijk succesvol wordt in wat je doet en er je passie in gooit om dit te bereiken. Dit krijg je niet alleen voor elkaar wanneer je al je schepen achter je verbrand, maar ook door andere dingen. Een van deze dingen is je er goed van bewust zijn dat je niet tevreden bent met waar je bent, dat je vooruit wil in je leven. Je wil je levensstandaard verhogen. Aan de andere kant moet je in je hoofd een visie hebben over hoe je ideale leven eruit zou zien in je toekomst.

Wanneer je dan geen zin hebt om aan je eigen product / website of iets anders te denken. Denk dan terug aan je visie voor de toekomst en je zult energie vinden om toch aan de slag te gaan. Denk aan een leven surfend aan het strand, een reis rond de wereld, de vrijheid om je kinderen echt te leren kennen. Motivatie, passie en visie zijn belangrijk om financieel zelfvoorzienend te leven. Maar bovendien moet je elke dag jezelf overtuigen dat je daadwerkelijk financieel zelfvoorzienend gaat worden, hierdoor blijf je op het juiste pad en word je niet afgeleid van het doel dat je gesteld hebt. Onthoud dat niet geschoten altijd mis is. En spijt hebben van iets is veel pijnlijker, dan het tijdelijke ongemak dat je ondervind in je streven naar een financieel zelfvoorzienend leven. Voor meer tips: kijk eens in dit artikel over het concept uitdaging en online inkomsten. Kijk ook eens op Financieel onafhankelijk word je zo.