Startkapitaal vinden voor je eigen zaak

Wil je leren hoe ik een passief inkomen probeer te verdienen? En hoe deze website, info-wiki.org, daar mee geholpen heeft? Kijk dan eens op deze pagina:  Een Passief Inkomen Verdienen.

Iedereen die een eigen zaak wil starten, heeft een startkapitaal nodig. Banken geven minder en minder snel krediet, dus mensen mensen op zoek gaan naar alternatieven. Als de bank je geen lening geeft, berg je droom niet meteen op, misschien lukt het je wel op een andere manier.

Crowdfunding

Crowdfunding is in 2004 ontstaan in de Verenigde Staten. Het idee komt voort uit iets dat al veel langer bestaat bij bedrijven namelijk ‘crowdsourcing’. Hier ging men om te besparen op onderzoek en ontwikkeling vragen aan het publiek hoe ze producten konden verbeteren. De respons was enorm en grote bedrijven als coca-cola en microsoft hebben hiermee ook al goede resultaten geboekt.

Publiek

Bij crowdfunding gaat men dus aan het publiek vragen om het project financieel mee te ondersteunen. Mensen kiezen zelf in welke mate ze investeren. Zelfs mensen die een kleine gift willen doen zijn welkom aan boord. Er zijn bijvoorbeeld al artiesten geweest die dankzij crowdfunding toch hun plaat op de markt konden brengen nadat ze geweigerd zijn bij muziekproducers. Dit principe laat mensen toe toch hun droom te verwezenlijken met de hulp van een heel publiek.

Bedrijfswereld

Men wil het concept crowdfunding ook uitbreiden naar de bedrijfswereld, via het platform angel.me. Jammer genoeg is het ondernemingsklimaat erg slecht, net wanneer er zo veel jonge mensen zijn die willen ondernemen. Er is meer bekendheid nodig van het principe zodat mensen overtuigd raken van de waarde van crowdfunding.

Mede-investeerders

Wellicht was je oorspronkelijke plan om alleen iets op te starten, maar als je er enkel in slaagt door een mede-investeerder of zelfs meerdere, dan is het misschien toch wel de moeite waard op hierover na te denken. Zorg voor een goed uitgewerkt businessplan. Niemand gaat zomaar gewoon een hoop geld investeren. Toon aan welke voordelen er voor de investeerder(s) zijn, dit kan bijvoorbeeld gaan om welk bedrag zij als winst kunnen krijgen, reclame, inspraak, enzovoort.

Volhouden!

Ook al wil het niet meteen lukken om een startkapitaal bijeen te krijgen, geef niet zomaar op, als het je droom is moet je ervoor blijven gaan. Misschien moet je je droom wel even opbergen, en moet je flink aan het sparen (en werken) gaan, maar geef niet zomaar op. Alleen koppige mensen en doorzetters bereiken iets in het leven, omdat ze echt heel graag willen! En waar een wil is, is altijd een weg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.