Stress en vrouwen versieren

Sommige mensen krijgen al stress wanneer ze het woord stress horen. Maar, in essentie is het hebben van stress vaak overbodig. Zelf ben ik hier achter gekomen door het lezen van het boek Walden van Henry David Thoreau. In dit boek wordt beschreven hoe de auteur midden in een bos een hut bouwt en leeft van wat het land hem opbrengt. Met andere woorden: overleven met weinig middelen tot je beschikking. Wat hiermee samenhangt is materialisme.

Wat ik hier mee wil geven is dat we teveel waarde hechten aan onze bezittingen; ze gaan onze identiteit bepalen. Niet op een hippie / new age-achtige manier, maar een soort nationale obsessie.

Het wordt belangrijk gevonden welke auto iemand rijdt en hoeveel geld iemand verdient. Maar uiteindelijk zijn vriendschappen bijvoorbeeld veel belangrijker.

De rol van gadgets in je leven

Het lijkt of we verwikkeld zijn in een strijd om altijd de nieuwste gadgets te hebben, dit geeft dan voor even een moment van vreugde voordat we het nieuwste van het nieuwste willen bezitten. Hierdoor zit je in een soort vicieuze cirkel waarin het volgende lichtpuntje je nieuwste gadget is waarover je op kunt scheppen.

Wanneer je beseft dat het nieuwste en beste je geen blijvende voldoening geven, ga je open staan voor dingen die er uiteindelijk wel toe doen.

Zelf heb ik een mobiel van vijf jaar oud, geen auto en een kleine kamer (als student). Maar ik ben gelukkig en ik hoef niet meer te hebben, ook al zou ik het wel kunnen.

Op deze manier kun je veel voldoening creëren in je leven, zonder dat je extra hard moet werken om je hoofd boven water te houden. Waar ik wel op focus is het hebben van een leuke levensstijl die ik deel met de vrienden die ik ontmoet. Al snel zullen je vrienden niet meer merken welke auto je rijdt en in welk huis je woont. Onthoud het gezegde:

“The things you own end up owning you”

Ga terug naar: Introductie vrouwen versieren