Supertips gemakkelijk geld lenen

Iedereen wil wel eens graag ergens makkelijk geld lenen. Gewoon om even de laatste rekeningen te betalen. Een nieuwe koelkast te kopen, of om de reparatiekosten van je auto te betalen. Wanneer dit het geval is, is het uiteraard handig om ergens snel geld te lenen. Hieronder staan een paar suggesties.

Het geheim van gemakkelijk geld lenen

Ten eerste kun je natuurlijk bij een aantal online bedrijven terecht om geld te lenen. Vaak tegen een normale rente, wanneer je ten minste op tijd afbetaald, kun je snel een klein bedrag lenen. Deze optie spreekt eigenlijk voor zich, veel mensen nemen deze stap echter niet zo snel. Zelf had ik vaak het idee dat er veel haken en ogen aan zitten. In praktijk valt dit echter mee. Verschillende websites bieden simpele en heldere voorwaarden voor het bedrag dat je leent.

Een tweede optie is om wat geld te lenen bij vrienden of familie. Aangezien jullie vrienden of familie zijn vertrouwen deze mensen er gewoon op dat dit geld op een dag terugkomt. Beschaam dit vertrouwen echter niet te vaak of mensen willen je gewoon geen geld meer lenen. Kun je niet op tijd afbetalen aan vrienden of familie leg dan op een eerlijke manier uit wat er aan de hand is. Vaak bestaat er wel begrip voor je situatie. Ga in ieder geval geen smoesjes bedenken, aan het eind van de rit heeft niemand daar wat aan. Vertrouwen is gebaseerd op eerlijkheid. Wanneer je niet eerlijk bent over waarom je niet kunt afbetalen, zullen deze mensen je nooit geen geld meer willen lenen.

Geld ontvangen voor onderpand

Een andere manier om gemakkelijk geld te lenen is door spullen uit je huis bij een bedrijf als onderpand in te brengen. In ruil hiervoor ontvang je geld. Vaak krijg je dit geld alleen tegen een bepaalde rente. Wanneer je bijvoorbeeld je televisie wegbrengt krijg je hier 100 euro voor. Door middel van aflossingen moet je dan bijvoorbeeld in totaal 105 euro terugbetalen voordat je deze televisie weer terug krijgt.

Een andere, ietwat illegale manier, om snel geld te lenen gaat als volgt. Je bestelt bijvoorbeeld bij de mediamarkt diverse spullen op afbetaling. Deze spullen verkoop je vervolgens gelijk door tegen een goede prijs. Vervolgens heb je dus cash redelijk veel geld in je hand. Op lange termijn is deze manier van werken echter behoorlijk kostbaar. Niet alleen verlies je gelijk een deel van de verkoopprijs als je je spullen doorverkoopt. Maar voor de aflossing moet je soms ook een bepaalt rentepercentage betalen. Deze methode is dus absoluut niet aan te bevelen, maar een kat in het nauw moet soms rare sprongen maken.

Afsluiten van een Minilening

Een andere manier om gemakkelijk geld te lenen is via een minilening. Verschillende bedrijven bieden je de mogelijkheid om gemakkelijk een klein bedrag te lenen, let er wel op dat de rente vaak hoog is, of dat je snel moet aflossen. Een minilening afsluiten kan bijvoorbeeld via:

Minileningen vergeleken

Focus makkelijk geld lenen

In plaats van geld te lenen moet je focus eigenlijk altijd eerst liggen op het besparen van geld. Hoe minder geld je uitgeeft, hoe minder geld je hoeft te lenen, zo simpel is het. Je kunt bijvoorbeeld veel geld besparen door op je fiets naar het werk te gaan (ook nog goed voor je conditie). Wanneer er aanbiedingen zijn in de winkel hier veel van in te slaan. Of door altijd je eigen lunch mee te nemen naar het werk of school. Wanneer je bijvoorbeeld 5 euro per dag besteed aan het kopen van een lunch op je werk is dit op jaarbasis maar liefst 1825 euro!

Kijk ook eens op: direct geld lenen zonder BKR toetsing.