Tips om meer uit je dag te halen

Heb je soms ook het gevoel dat de dagen zomaar voorbij gaan. Vliegensvlug zonder dat je er voor jezelf ook maar iets hebt uitgehaald? Toch kan je uit elke dag iets moois halen, een meerwaarde, iets dat je energie geeft die je nodig hebt om verder te geraken in je leven. Een mens wil eigenlijk als hij dat eerlijk toegeeft, voelen dat hij leeft. Door de drukte van ons bestaan, het werk, gezin, opleiding, hobby’s,… lukt het niet altijd om hierbij stil te staan. Toch kan je met enkele kleine aanpassingen in je routine, meer uit je dag, meer uit je leven gaan halen zonder lui te zijn.

Pauzeren

Soms ben je zodanig druk bezig met alles rondom je, dat je vergeet even stil te staan. Je zou een pauzeknop moeten hebben. Eentje die je even indrukt waardoor de wereld stilstaan en iedereen even op adem kan komen. Even kan nadenken over wat er aan de gaande is in zijn leven, in de wereld. Even stil staan en reflecteren en nadenken over hoe het verder moet. Zonder gedoe, zonder stress en drukte om alweer snel aan de slag te gaan.

Tijd voor jezelf

Het pauzeren in je leven is erg belangrijk, want iedereen heeft van tijd tot tijd echt eens een moment voor zichzelf nodig. Een klein moment waarop alles onbelangrijk lijkt en even naar de achtergrond verdwijnt. Deze tijd voor jezelf moet je inplannen, want anders neem je die tijd niet omdat er altijd wel iets anders te doen is. Creëer zo’n momentje en benoem het letterlijk als jouw ‘ME-time’. Breng dit ook duidelijk over naar je partner of kinderen. Iedereen heeft recht op zo’n moment voor zichzelf. Deze me-time kan je invullen naargelang je dat zelf wenst. Een bezoekje aan de sauna, een boekje lezen, een middagdutje, een oude hobby opnemen,… . Dit is voor iedereen anders, en de éne persoon heeft er ook meer behoefte aan dan de andere. Zolang je al is het maar heel af en toe, eens een moment stilstaan en van dat moment, jouw moment maakt.

Benoemen

Door meer tijd voor jezelf te nemen, en stil te staan bij dingen die gebeuren in je leven, krijg je ook meer zicht op alles wat er speelt. Belangrijk is ook dat je de zaken die gebeuren gaat benoemen. Praat erover en deel zaken met je geliefden. Pas wanneer zaken benoemt worden, worden ze concreet en echt. Echtheid die anders misschien wel over het hoofd gezien wordt. Door de waarde van kleine gebeurtenissen te gaan benoemen, en zo te gaan zien, haal je uit kleine zaken iets voor jezelf. Uit die kleine gebeurtenissen haal je positieve energie, die je helpt de dag door te komen.

Denk positief!

Probeer van elke dag een positieve dag te maken! Als jij positief bent, straal je dit ook af op anderen, die op hun beurt jouw dan weer positieve energie kunnen geven. Wanneer je meer positief gaat denken, haal je er op het einde van de dag ook meer kracht uit voor jezelf.

Tot slot

Leef alsof elke dag je laatste is, en geniet van de kleine wondermooie dingen in het leven. Je kan zoveel uit het leven halen, als je maar wil. Het leven is aan de durvers, aan jou!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.