Tips om financieel onafhankelijk te worden

Financieel onafhankelijk worden betekend eigenlijk dat je niet langer bent aangewezen op een inkomen te verdienen met arbeid. Het is een situatie die veel mensen nastreven. Niet meer hoeven te werken voor een baas die je verteld welke uren je op het werk aanwezig moet zijn en welke uren je bij je gezin mag zijn. Maar wanneer ben je financieel onafhankelijk?

Rekenvoorbeeld:

Begin eens om te kijken wat voor inkomen je werkelijk nodig hebt om van levensonderhoud te voorzien. Kijk dus eerst wat de vaste lasten zijn en hoeveel geld je voor eten en drinken uitgeeft. Zijn er mogelijkheden om te besparen? – doen!! – hierdoor verlaag je het bedrag wat je maandelijks nodig hebt. Stel je hebt  € 2.000,- per maand nodig om alle kosten van het levensonderhoud te dekken. Per jaar is dat dus 12 x € 2.000,- = € 24.000,-.

De hoogst mogelijke spaarrente op dit moment is 2,65% op een normale spaarrekening. Kies je voor de depositorekening kan dit oplopen tot 4% (10 jaar vast). In dit rekenvoorbeeld gaan we van de gewone spaarrente uit. Om € 24.000,- op jaarbasis te verdienen heb je dus een kapitaal nodig van € 925.000,- x 2,65% = € 24.512,50.

Begrijpelijk is dat dit met normale arbeid niet te sparen valt. Dus gaan we kijken naar andere mogelijkheden om geld te creëren zonder dat je hiervoor bij een baas werkt.

Andere inkomensbronnen

Probeer nog een andere inkomensbron te verkrijgen naast u gewone inkomen. Steeds meer mensen zien mogelijkheden om online extra inkomen te genereren. Zo kunt u advertentie-inkomen gaan verdienen door bijvoorbeeld artikelen te gaan publiceren. Bij deze artikelen worden google advertenties geplaatst. Wordt er op deze advertentie geklikt ontvangt u een kleine vergoeding hiervoor.

Heb je een eigen website? Kijk eens naar Affiliate producten. Affiliate is ook een advertentie die je plaatst op je eigen website. Alleen werkt dit niet met erop klikken maar met verkopen. Wordt er een product verkocht via jouw advertentie dan ontvang je een deel van de winst. Hoeveel winst dat is wordt van tevoren afgesproken en varieert tussen € 1,- tot € 20,- euro

Start een webwinkel. Steeds meer wordt er online gekocht. Voor een relatief kleine investering kunt u uw eigen webwinkel starten en door de online verkoop een eigen inkomen realiseren.

Een ander mogelijkheid is om je geld te gaan beleggen. Wil je gaan beleggen kijk dan eerst naar hoeveel risico je wilt nemen met je ingelegde geld. Wil je weinig risico koop je dan in met bijvoorbeeld staatobligaties, edelmetalen of vastgoed. Durf je wat meer risico te nemen kan je denken aan aandelen, indexbeleggen, beleggingsfondsen en bedrijfsobligaties. Daarnaast zijn er producten met een groot risico: opties, warrants, futures en turbo’s.

Kies je voor beleggen dan weet je dat je in meer of mindere mate risico loopt om je inleg kwijt te raken. Voor dit risico ontvang je mogelijk een hoger rendement.

Niet achterover gaan zitten

Alle bovengenoemde mogelijkheden kunnen geld opleveren. Verwacht echter niet  dat je daar niets voor hoeft te doen. Als je bijvoorbeeld artikelen gaat schrijven zul je toch echt een veelvoud van artikelen moeten leveren op daar een leuk extraatje aan over te houden. En ga je beleggen zul je toch moeten inlezen hoe dit in zijn werk gaat. Zelfs als je het uitbesteed ben je daar toch enige tijd mee bezig. Let bij uitbesteding ook op de kosten die hiermee gemoeid gaan. Dit gaat immers van jouw winst af.

Bij alles wat je doet, het zal je niet komen aanwaaien. Het kost immers tijd (en soms geld) om geld te genereren. Maar één ding is zeker, doe je niets van verdien je niets.

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.