Tips om je nagels te verzorgen

Je handen zijn je visitekaartje zegt men wel eens en eigenlijk klopt dat ook wel. Iedereen knapt toch af op onverzorgde lelijke en vuile nagels. Je nagels krijgen heel wat te verduren en hebben dus een basisverzorging nodig. Ook met ouder worden breken nagels al eens wat makkelijker af. Hoe je nagels in een goede conditie te houden, beschrijven we in dit artikel.

Nagelbijten en roken

Hebt u de vervelende gewoonte om op u nagels te buiten, of komt dit naar boven als u stress heeft. Kap hiermee! Je maakt je nagels ongezond en lelijk van vorm. Bovendien kunnen nagelriemen makkelijker scheuren en breng je allerlei bacteriën van je mond over op je nagels/vingers. Ook roken moet je trachten te vermijden. Van roken krijg je gele vingers en nagels, en een mooi zicht is dat nu ook niet hé.

Basisverzorging

De basisverzorging van je nagels bestaat uit het bijknippen van de nagels met een nagelknipper of nagelschaartje van zodra er zich vuil achter de nagels begint op te hopen. Sommige mensen hebben hun nagels liever heel kort, anderen iets langer. Dat is iets wat je zelf moet uitmaken, zolang de nagels er maar verzorgd uit zien. De vorm van de nagel moet ovaal zijn, bij de tenen is dit recht.

Extra bescherming

Nagellak is niet schadelijk voor de nagels dus dit mag je gerust altijd gebruiken. Breng nagellak wel altijd op een mooie manier aan, anders ziet het er ook maar slordig en onverzorgd uit. Kies voor een kleur die bij jou en het seizoen past. Voor extra bescherming bestaat er speciale nagellak die de nagel beschermt en verstevigd. Soms kan dit nodig zijn na bijvoorbeeld een erg koude winter, of een veelvoudig gebruik van nagellak.

Schoonheidsspecialiste

Vind je het zelf moeilijk om je nagels te verzorgen dan kan je dit ook aan een vriendin vragen. Laat je dit werk liever aan een professional over dan kan je uiteraard terecht in een schoonheidssalon. Zij zullen eerst en vooral je nagels reinigen en op de juiste manier verzorgen. Daarnaast zullen ze je ook een aantal tips meegeven over de verzorging van de nagels, en enkele goede producten.

Tot slot!

Mooie verzorgde nagels geven een positieve indruk van jou als persoon. Niemand wil graag de hand schudden van iemand met vuile nagels. Geregeld de nagels knippen, eventueel vuil verwijderen en een mooi kleurtje op de nagels doet wonderen. Succes ermee en veel plezier!

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.