Tips om snel je huis te verkopen

Je trekt in bij je partner of jullie gaan op zoek naar of hebben al een nieuwe woning gekocht, dan wil je natuurlijk zo snel mogelijk je oude woning verkoping. Met de crisis denken koppels twee keer na alvorens ze de stap zetten om een woning te kopen. Toch hebben we hier een aantal tips op een rijtje gezet om jullie te helpen om jullie woning snel te verkopen.

In goede staat

Zorg dat je huis in orde is. Mooi afgewerkte kamers, een opgeruimde tuin en veel open ruimte geven kopers een goed beeld van welke kanten ze uit kunnen met de woning. Schilder desnoods hier en daar een beetje bij. Lichte kleuren en veel licht zorgen voor een aangenaam en warm thuisgevoel.

Affiche en je huis verkopen

Eerst en vooral is het belangrijk om goed zichtbaar te maken dat jullie je huis te koop stellen. Dit kun je doen door een grote affiche aan het raam te hangen. Nog beter is een groot bord in de voortuin. Zo is het ook voor automobilisten zichtbaar. Je weet nooit wie er allemaal je straat passeert. Ook zij kunnen hun omgeving adviseren dus het is zeker zinvol dit te doen. Zelfs al woon je een straat waar niet zo veel verkeer is.

Internet en je huis verkopen

Het internet is eerst van de beste kanalen om iets aan te prijzen en op snelle manier veel bezoekers te lokken. Je kan zoekertjes plaatsen om sites die huizen verkopen.

Enkele voorbeelden zijn:

  • www.zimmo.be
  • www.marktplaats.nl
  • www.immoweb.be
  • www.koopjeskrant.be
  • Sociale media

Je kunt uiteraard ook gebruik maken van sociale media. Met Facebook en Twitter bijvoorbeeld bereik je heel veel mensen. Toch is dit niet de beste manier omdat je vaak beperkt blijft tot je eigen vrienden- en kennissenkring.

Woonbureau

De klassieke wijze van een huis te verkopen is raad en hulp te vragen aan een erkend woonbureau. Zij zullen je helpen met de praktische kant van zaken en jullie ook tips kunnen meegeven om de verkoop te versnellen. Zij hebben hier immers al jarenlang ervaring mee. Nadeel is dat je bij de verkoop van het huis een op voorhand afgesproken percentage moet betalen aan het woonbureau. Werken met een woonbureau bespaart je natuurlijk heel wat tijd en opzoekwerk. Dat is een keuze die elk koppel voor zich moet maken.

Mond-aan-mond-reclame om je huis te verkopen

Op het werk, op straat, op school en in je omgeving, zorg gewoon dat mensen weten dat je huis te koop staat. Geef ook mee hoeveel slaapkamers er zijn, informatie over de inrichting van het huis, de tuin, een garage,… . Je weet nooit of mensen uit je omgeving interesse hebben of misschien iemand kennen die op zoek is naar een nieuwe woning. Wie niet waagt niet wint zeggen ze toch! Veel succes!

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.