Tips voor een grotere biceps

Wanneer iemand je vraagt om je armspieren te laten zien, dan laat je de biceps zien. Iedereen, en vooral mannen dromen wel eens van grotere biceps. Biceps zijn voor veel mensen belangrijker dan bijvoorbeeld de spieren van de benen of rug. Dit omdat het vooral indrukwekkend is wanneer je duidelijk gevormde biceps hebt vooral fitnessgoeroes en bodybuilders zijn er gek op. Je hoeft niet te wanhopen als er amper wat te zien is aan je armen. Biceps kan je trainen. Veel succes ermee!

Wat zijn de biceps?

De musculus biceps brachii, de Latijnse naam voor biceps zijn de belangrijkste spiergroepen in onze armen. Voor ons ook wel bekend als de tweehoofdige armbuigspier of in de volksmond, de spierballen. Zoals de naam al doet vermoeden, met deze spieren buigen we onze armen, de bovenarmen. Naast het buigen van de elleboog zorgen de biceps ook voor het draaien van de pols en hand, en het voorwaarts heffen van de arm.

Trainen

Elke spiergroep kan je trainen. Door training worden spieren steviger, sterker en dus ook duidelijker zichtbaar. De klassieke trainingstoestellen in de fitness met gewichten helpen om je biceps te trainen. Belangrijk is om de training vol te houden. Spieren die 48 uur niet getraind hebben, keren terug naar de oorspronkelijke toestand. Blijven trainen is dus de boodschap voor jouw droomlijf.

Basisoefening

Er bestaan een basisoefening om de biceps te trainen. Deze oefening heeft de naam ‘De Barbell Curl’. Dit is een oefening die iedereen wel kent, en door fitnessgoeroes en bodybuilders tot hun basistraining hoort. De oefening is heel makkelijk en kan door iedereen uitgevoerd worden. De oefening gaat als volgt: Je neemt een halter met beide handen vast en je brengt het halter met beide handen gelijktijdig naar je schouders. Vaak zie je dat mensen de oefening verkeerd uitvoeren. Ze gooien bijvoorbeeld het halter met een luide smak op de grond. Of men doet veel herhalingen met een te licht gewicht. Om het maximale uit de oefening te halen, is het belangrijk om de oefening op de juiste manier uit te voeren.

Knijpen

Wanneer je de handen naar de schouders brengt, en de biceps dus volledig aangespannen zijn, is het belangrijk om te knijpen. Je zal een grotere spanning voelen en dit kan pijn doen, maar zo train je de biceps nog effectiever. Let er ook op dat je ellebogen niet naar voren zijn gebogen. Wanneer je onderarmen helemaal verticaal staan, dan rusten de biceps uit. Er staat dan geen enkele spanning op je biceps, omdat het gewicht op de handen steunt.

Plaatsing van de pols

Sommige mensen krijgen last van de polsen door het uitvoeren van deze oefening met een rechte stang. Dit heeft als eenvoudige verklaren dat de stand van de polsen verkeerd is. Zoek uit welke houding voor jou de meest comfortabele is. Wanneer je echter te veel last hebt, kan je een licht gebogen stang gebruiken.

Tot slot

Bezin eer je begint, is een gouden tip die ik hier nog wil meegeven. Ga niet zomaar aan de slag met halters en gewichten, maar vraag raad aan de sportinstructeur in je fitnesscentrum. Zo vermijd je ongelukken of blessures door te werken met verkeerde of te zware gewichten. Wees je ook bewust van het effect van je training. Je krijgt niet meteen enorme biceps zoals bodybuilders. Maar stel jezelf de vraag, hoeft dit ook? Niet iedereen is gemaakt om zulke biceps te hebben. Hou van je lichaam, en vooral geniet van je training!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.