Top affiliatie programma voor artikel websites en geld verdienen

De beste affiliatie programma’s in Nederland staan hieronder opgesomd. Wanneer je een website hebt kan een van deze programma’s van toepassing of juist totaal niet. Dit is namelijk totaal afhankelijk van het soort website dat je hebt. Wanneer je een groot publiek hebt voor een klein onderwerp dan zijn omzet en doorklikpercentages van belang en niet zozeer het affiliatie programma. Wanneer je een smaller publiek hebt voor meerdere sites is het juist handig om meerdere kleine affiliaties makkelijk tot je beschikking te hebben om je te richten op een specifieke target group. Op deze laatste groep richt dit artikel zeg.

Voor en nadelen en affiliatie programma

Natuurlijk zijn er de grote spelers zoals M4N, TradeTracker, Daisycon en TradeDoubler. Op deze websites zijn veel affiliatie mogelijkheden te vinden voor grote bedrijven zoals Univé en de Rabobank. Nadeel hiervan is, wanneer je veel artikelen hebt, je voor elke affiliatielink goedkeuring moet aanvragen. Een ander nadeel is dat sommige programma’s in één keer verdwijnen of de banners veranderen. Natuurlijk heb je een breed assortiment wat wel fijn is.

Een ander affiliatie programma waar ik gecharmeerd van bent is PayPro (wanneer je het prima vind als ik wat meeverdien als affiliatie van PayPro klik dan deze link, thank you). Via PayPro kun je digitale producten doorverkopen.

Van programma’s om af te vallen tot programma’s om te stoppen met roken. Het handige van deze website zit hem erin dat de online producten gewoon blijven staan, het kost namelijk nauwelijks iets om deze online te houden. Je hebt dus nauwelijks te doen met het veranderen van banners en dus het aanpassen van je artikelen.

Affiliatie programma voorbeeld

Onlangs heeft PayPro een nieuwe functionaliteit geïntegreerd genaamd PayPro Ads. Hiermee worden automatisch advertenties gegenereerd gebaseerd op een bepaalde categorie of zoekwoord. Wanneer je bijvoorbeeld een website over dating hebt selecteer je de categorie: dating. Vervolgens worden hier automatisch advertenties (maximaal 5) bij gegenereerd met relevante producten over dating. Deze advertenties kun je zelf nog aanpassen en optimaliseren. De optie bestaat om willekeurige advertenties uit de categorie dating aan te vinken. Je advertenties rouleren dan vanzelf. Vervolgens krijg je een code die je in je website plakt.

Wanneer je met WordPress werkt kun je met behulp van de tekst box, bij je widget functionaliteit, deze advertenties in een keer over heel je website plaatsen. Selecteer hiervoor de tekst box bij de widget functionaliteit. Kopieer vervolgens je code in de tekst box en plaats deze tekst box ergens in je rechterbalk of footer. Op WordPress staan verscheidene plugins die het mogelijk maken om je advertenties in je artikelen te plaatsen.

Wil je zelf je eigen WordPress website bouwen? Kijk dan eens op deze website, hier staat een stap-voor-stap handleiding: kostenwebsitemaken.nl.

Het leuke bij PayPro is dat je bij een verkoop gelijk een leuk bedrag krijgt. Normaal ligt dit tussen de 10 en 30 euro (voor mij ten minste). Maar er zijn ook programma’s die meer dan 100 euro per verkoop opleveren. Uiteraard zitten er ook een paar tussen die wat minder opleveren ;).