Ultieme bijbaantje voor studenten

Bijbaantjes en studeren gaan vaak niet zo goed samen. In drukke periodes, of een tentamenweek, heb je vaak niet zoveel tijd om te werken. Terwijl je in andere periodes vaak alleen in de avonden of in het weekend kunt werken. Niet zo handig voor de werkgever dus. Toch zijn er een aantal bijbaantjes waarmee je als student prima uit de voeten kunt. Hieronder staat een overzicht.

Bijbaantje als proefkonijn

Bij verschillende bedrijven kun je als proefkonijn dienen om bijvoorbeeld een nieuwe medicijn uit te testen. Het duurt vaak enkele dagen of soms enkele weken, waarvan je soms een tijd op locatie moet zijn. In een rustige week, of de week voor een tentamen bijvoorbeeld, heb je vaak wel de tijd om als proefkonijn te dienen. Het betaald vaak behoorlijk goed. Vaak kun je aangeven wanneer je vaker mee wil doen aan een test zodat je kunt worden opgeroepen als je weer tijd hebt.

Bijbaantje als straatverkoper

Je kunt ze vast wel, de mensen die je op straat een abonnement willen aansmeren, of voor een goed doel geld proberen binnen te halen. Wanneer je straatverkoper wil worden ben je vaak redelijk flexibel om je tijd in te delen, maar moet je een minimaal aantal keer per maand komen opdagen. Wanneer je veel verkoopt, verdien je hier ook zeker goed mee. Vaak zijn er bepaalde bonusstructuren om je te motiveren om meer te verkopen.

Bijbaantje bij de NATRES

Natuurlijk kun je ook volk- en vaderland dienen met je bijbaantje. Overweegt het eens om bij de NATRES, of Korps Nationale Reserve te gaan. Zoals de naam al zegt wordt je een soort reserve militair bij defensie. In geval van nood is je eerste taak om gebouwen te beveiligen, bijvoorbeeld gebouwen van het koningshuis. Voor dat je lid bent moet je eerst een training ondergaan. Verder worden een aantal algemene eisen gesteld:

  • Leeftijd minimaal 18 jaar;
  • Gezond en fit zijn.

Verplichtingen voor de Natres militair:

  • 14 dagen of tenminste 112 uren per jaar beschikbaar;
  • Oefenuren vallen zoveel mogelijk in vrije tijd;
  • AMO vraagt twee weken (Beginnerstraining);
  • Eerste aanstelling voor 4 jaar;
  • Verlenging voor 1, 2, 3 of 4 jaar;
  • Tot leeftijd van 60 jaar;
  • Inzet alleen binnen Nederland;
  • Aanstelling in huidige rang.

Afhankelijk van je rang krijg je een bepaalde vergoeding. De standaard vergoeding voor een dagtaak bedraagt 60 euro. In het weekend krijg je een extra toeslag van 50 euro. Ook is er een kilometervergoeding die vooral leuk is als je een OV-kaart hebt. Bovendien kun je je lidmaatschap bij het fitness centrum wel opzeggen.

Bijbaantje als online schrijver

Verschillende Nederlandse, maar ook buitenlandse websites, bieden je de mogelijkheid om teksten te schrijven. Deze tekst wordt vervolgens op een website geplaatst in combinatie met een aantal advertenties (zoals op deze website).

Wanneer mensen op een advertentie kijken verdien je hier geld mee. De inkomsten zijn niet gigantisch, maar wanneer je consistent werkt kun je een leuk passief inkomen opbouwen. Je kunt er ook voor kiezen om mee te doen aan een affiliatie programma, bijvoorbeeld PayPro of Bol.com. Wanneer dankzij jou een product van deze bedrijven wordt verkocht krijg jij een commissie. Bij PayPro kan dat oplopen tot zo’n 30 euro en meer per verkoop.

Veel mensen twijfelen eraan of je echt geld kunt verdienen met schrijven, maar het kan wel degelijk. Zelf doe ik het ook. Kijk maar eens bij dit artikel over de uitdaging die ik ben aangegaan. Geheel automatisch 100 euro per maand verdienen is natuurlijk nooit verkeerd.

Zoals je ziet zijn er redelijk wat mogelijkheden om als student geld te verdienen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om heel zuinig te leven en te teren op je studiefinanciering. Kan ook prima natuurlijk, maar wanneer een van bovenstaande opties je leuk lijkt zou ik het gewoon eens proberen, ben je weer een ervaring rijker.

Bij andere typische studentenbaantjes sta je bijvoorbeeld ergens achter de bar, geef je les of werk je bijvoorbeeld in een winkel. Nadeel is dan wel dat je niet zoveel keuze hebt om je eigen tijd lekker in te delen. Wanneer je ’s avonds een feestje hebt is het natuurlijk wel fijn als je geen verplichting hebt om de volgende dag te werken.

Het uitvoeren van een van bovenstaande ultieme bijbaantjes helpt je ook om je zelfdiscipline te verbeteren. Altijd handig voor een student.