Wat te doen wanneer je buitengesloten wordt

Soms kan je je heel alleen voelen in een grote groep mensen. Overal zie je mensen met elkaar lachen en praten, en toch hoor je er niet bij. Je wil zo graag iets zeggen, iets doen, er gewoon bij horen, maar toch word je steeds opnieuw buitengesloten. In onderstaand artikel willen we je enkele handvaten aanreiken en hopelijk kan dit ervoor zorgen om de volgende keer ingesloten te worden! Heel veel succes ermee alvast!

Durven

Om aanvaard te worden binnen in een groep is het belangrijk om in contact te komen met de mensen binnen de groep. Daarvoor moet je natuurlijk gaan praten, communiceren met hen. Stel jezelf voor en laat zien wat voor een leuke meid/leuke jongen jij wel niet bent. Vind je het toch te eng om op een grote groep af te stappen, begin dan bij 1 iemand. En wees niet teleurgesteld wanneer je niet meteen geaccepteerd wordt binnen een groep. Dit heeft tijd nodig. Want zowel zij als jij moeten elkaar goed leren kennen. Valt de mentaliteit of de mensen binnen een groep jou tegen, dan hoef je je ook echt niet verplicht voelen om met hen op te trekken. Jij kan je eigen keuzes maken.

Praat erover!

Voel je je opeens buitengesloten in een groep die je al jaren kent, aarzel dan niet om erover te praten. Tracht hierover in gesprek te gaan met iemand binnen de groep die je goed kent. Misschien is het louter een gevoel langs jouw kant, of stoort de groep zich aan iets wat jij doet/zegt, of is er geheel binnen de groep wat aan de hand. Blijf er niet mee zitten en vraag om verduidelijking. Dingen niet te weten is vaak nog erger want dan kan je er ook niks aan doen.

Maak nieuwe contacten.

Soms gaat het raar in het leven. Mensen veranderen, doen nieuwe doen, beleven situaties en groeien uit elkaar. Het kan zijn dat de vriendengroep waarbij jij je jaren zo goed voelde, opeens heel vreemd aanvoelt. Dan kan je twee dingen doen: ofwel blijf je bij de groep en tracht je er het beste van te maken. Ofwel maak je een ietwat radicalere keuze en kies je ervoor om buiten de groep te treden, en nieuwe contacten aan te gaan. Soms is dat het beste wat je kan doen, want je kan geen energie blijven steken in een groep waar je toch niet bij hoort.

Leef!

Als er één ding is wat je vooral moet doen is voluit ‘leven’. Soms word je door een groep echt buitengesloten, gewoon omdat ze niet zijn wat voor een prachtige bruisende persoon jij bent. Als zij je niet waarderen om wie je bent, dan zijn ze je ook niet waard. Dan kan je ze maar beter achterwege laten, nieuwe mensen zoeken en gaan genieten van alle mooie dingen in het leven. GOOD LUCK!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.