Zelfvertrouwen en vrouwen versieren

Zelfvertrouwen is zonder twijfel een van de belangrijkste aspecten bij het vrouwen versieren. Zonder zelfvertrouwen kun je nog zoveel geleerd hebben over vrouwen, maar zul je in de praktijk weinig succes hebben.

Vertrouwen hebben in je eigen doen en laten is extreem belangrijk.

Wat zelfvertrouwen precies is, is moeilijk te omschrijven. Bekijk de volgende voorbeelden eens, zodat je een idee krijgt waar zelfvertrouwen om draait:

  • Weinig zelfvertrouwen:

In de lokale discotheek heel voorzichtig dansen op de muziek. Wanneer de muziek is afgelopen snel aan de bar gaan hangen en bier tanken.

  • Veel zelfvertrouwen:

Helemaal losgaan op de muziek. Wanneer een nieuw nummer begint nieuwe mensen de dansvloer optrekken.

  • Weinig zelfvertrouwen:

Alle modetrends nauwlettend volgen en hier niet van afwijken.

  • Veel zelfvertrouwen:

Je eigen gang gaan en je kledingsmaak zelf bepalen.

  • Weinig zelfvertrouwen:

Wanneer een vriend vraagt om mee te gaan stappen, toch mee gaan ook al heb je geen zin.

  • Veel zelfvertrouwen:

Niet gaan stappen, wanneer je geen zin hebt.

Nu zijn deze voorbeelden niet de beste, er zijn namelijk altijd uitzonderingen op de regel. Misschien hou je gewoon niet van dansen en hou je wel van mode.

Ik weet zeker dat een psycholoog het concept zelfvertrouwen veel gecompliceerder kan uitleggen. Maar hopelijk heb je een bepaald patroon ontdekt in de drie voorbeelden. Want dit patroon geeft in principe de essentie van zelfvertrouwen weer.

Sociaal aanvaardbaar gedrag

Namelijk dat in elk voorbeeld er één persoon is die naar anderen kijkt om te zien of ze iets goed doen en één persoon bij zichzelf te rade gaat wat hij van iets vindt. Om meer zelfvertrouwen te krijgen is het belangrijk dat je ontdekt wat je zelf wilt en wat je zelf belangrijk vindt. Mensen die voor goedkeuring kijken naar anderen zijn constant op zoek naar hints waaruit blijkt dat ze het ‘goed’ doen of juist niet. Aangezien de buitenwereld constant verandert, zijn ze voortdurend onzeker of ze wel op het juiste pad zitten.

Het is belangrijk dat je luistert naar wat je zelf wilt. Op een gegeven moment ga je herkennen wanneer je iets wilt doen wat een ander van je gedaan wil krijgen.  Dit zijn de kritieke momenten wanneer je je persoonlijkheid momentum kunt geven.

In een club kun je dit vaak prachtig zien aan mensen die bij elkaar proberen af te kijken hoe ze moeten dansen en hoe ver ze hierin kunnen gaan. Met het hoofd iets gebogen en opzij kijkend zonder het hoofd te draaien proberen ze de grenzen van aanvaardbaar gedrag op te sporen.. :) Je hebt echter zelf de vrijheid hebt om die grenzen te bepalen. Uiteindelijk zijn er wel grenzen aan sociaal aanvaardbaar gedrag, maar deze grenzen zijn ver te benaderen.

Bij mijzelf ontdekte ik heel veel momenten waarbij ik sociaal aanvaardbaar gedrag probeerde te vertonen. Bijvoorbeeld de neiging om vaak in een spiegel te kijken of ik er nog representatief uitzag. Maar ook veel ernstiger zaken voor mij persoonlijk. Toen ik voor het eerst op kamers zat kwam ik bijvoorbeeld mijn kamer niet uit wanneer ik me had verslapen. Wanneer rond 10 uur mensen zaten te ontbijten, bleef ik op mijn kamer. Anders konden mensen opmerkingen maken over hoe laat ik wel niet wakker was geworden en dat kon toch echt niet (shame on me). Pure onzin natuurlijk. Kun je nagaan hoeveel zelfvertrouwen ik toen had. Gelukkig heb ik dit allemaal kunnen veranderen door tijd en moeite te stoppen in het leren van vrouwen versieren, of beter gezegd, moeite te stoppen in mijn eigen ontwikkeling.

Vrouwen versieren met de goede mindset

Onlangs was ik op een beach party en uit het niets kwam het idee bij me op om een zandkasteel te gaan bouwen. Wat ik vervolgens ook gedaan heb. Mijn vrienden vonden het maar niks, ze vonden het sociaal onaanvaardbaar gedrag. Maar ik heb wel een paar ‘prinsessen’ uitgenodigd om mee te helpen om mijn kasteel te helpen bouwen, haha.

Hoe ik die vrouwen bij mijn kasteel kreeg? Gewoon vragen of ze vanavond een prinses wouden zijn in mijn kasteel. Of heel nobel en galant om haar hand vragen, hahaha. Bovendien heeft het mij een leuk verhaal opgeleverd.

Hierbij moet ik wel de opmerking plaatsen, dat door gewoon ‘jezelf’ te zijn je niet per se aantrekkelijk wordt gevonden door vrouwen. Iemand die nooit vrouwen versierd, zoals ik vroeger, doet duidelijk iets fout en moet werken aan zijn persoonlijkheid.

Je moet niet gewoon jezelf zijn, maar er naar streven om de best mogelijke versie van jezelf te worden! Dit betekent dus dat je hiervoor moet werken.

Je moet aftasten wat wel en niet werkt. Waarschijnlijk zul je, net als ik, keer op keer falen. Totdat je een moment bereikt waarop je het niet meer erg vindt om te falen en er komt kunt lachen. Je hebt medelijden met diegene die jou afwijst omdat je vertrouwen hebt in jezelf en je kwaliteiten.

Ga terug naar: Introductie vrouwen versieren